Mag het in april een beetje verder van huis zijn, dan zijn er in de States en de Caraiben eindeloos veel mogelijkheden.   Hieronder een overzichtje van mijn favorieten:

Miami

Als je in het Noorden van Amerika mooi weer wil in april, zit je al snel in Miami.  Miami zelf vind ik niet zo geweldig, maar in de buurt zijn er jheel wat leuke dingen. The Keys vind ik zelf echt helemaal geweldig.  Er hangt zo’n leuk sfeertje.  De tocht naar Key West, over de vele door bruggen verbonden eilandjes, is prachtig.  Door de orkaan Irma in september 2017, is er blijkbaar veel verwoest.  Key West is echter al volledig opgeknapt.

De Everglades zijn ook echt een bezoek waard. Een tochtje met een airboat is leuk voor jong en oud. Mag het wat sjieker zijn, dan is Naples helemaal je ding.

Als je je kinderen de tijd van hun leven wil bezorgen, moet je naar Florida, The Sunshine State.   In Orlando vind je de Disney parken, Seaworld, Kennedy Space Center, enz.

 

Dsc09710 2
Dsc09835
Dsc09866

De Benedenwindse Eilanden

Deze eilandengroep noemen ze ook wel eens de ABC-eilanden (Aruba, Bonaire en Curaçao).  Op deze eilanden spreken ze Nederlands!   Als je vooral wil rusten, zijn dit perfecte bestemmingen.  Zonzeker, lekker eten en een gezellig sfeertje.  Er is echter niet zo heel veel te zien.  In deze blogpost lees je alles over onze week in Curaçao.

Dsc07991

Cuba

Het hoogseizoen loopt hier van december tot april.   De temperatuur gaat dan richting 30 graden. Wij trokken vorig jaar naar het land van wijlen Fidel Castro en beleefden er een fantastische tijd. Boek een reis naar Cuba nu het nog enigzins authentiek is. Lees er alles over in volgende blogposts:

Havana

Vinales

Trinidad, Cienfuegos en Santa Clara

Img 0880

Jamaica

Ben je een fan van reggae en Bob Marley, dan moet je in Jamaica zijn.  De temperatuur is geweldig en het tropische binnenland is overweldigend mooi. Er hangt een heel apart sfeertje. Ik vind het dan ook helemaal niet te vergelijken met andere eilanden in de regio. Wij bezochten het een dagje tijdens een cruise in de Caraïben en hebben meteen beslist dat we meer willen zien.

Dsc09517

Mexico

Fans van de Mayacultuur kunnen hier hun hartje ophalen. Tulum en Chichen Itza zijn enkele prachtige voorbeelden van Maya sites. Voor een echte strandvakantie moet je in Playa del Carmen zijn.  Parelwitte stranden, een flinke dosis cultuur, lekker eten en een perfecte temperatuur.  Meer moet dat niet zijn.

Dsc09423

Argentinië

In Zuid-Amerika kan je in april naar Argentinië.  Heel hoog op mijn bucketlist! Het land van de tango heeft een prachtige natuur, heerlijk eten en zalige wijntjes.  Waar wacht je nog op?

Argentinie

Ecuador

De beste reistijd voor Ecuador is in principe van juni tot september. Als je echter naar de Galapagos wil, reis je best tussen februari en april.  De Galapagoseilanden beschikken over een unieke fauna en flora. Charles Darwin ontwikkelde zijn evolutietheorie na een bezoek aan deze eilandengroep. Toppertje op mijn bucketlist!

Galapagos

Waar reis jij in april naartoe?  Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Verenigde Staten En Caraiben In April