Toen onze kinderen nog wat jonger waren, kozen wij één keer per jaar voor een weekje rust in een all-inclusive resort.   De kinderen vonden dat super ter afwisseling van de vrij drukke, actieve reizen die we normaal maken.  In zo’n all-inclusive krijgen ze de gelegenheid om vriendjes te maken en het is geweldig dat je heel de dag naar de bar kan lopen om een colaatje te bestellen.  Gelukkig verbruiken ze zoveel energie in het zwembad dat ze ’s avonds niet in hun bed liggen te stuiteren.

Het nadeel van zo’n all-inclusive vakantie is dat je je achteraf nog weinig herinnert van het resort.  Was die Hilton nu in Egypte?  Of was dat in de Riu in Tenerife?  Er is echter één all-inclusive resort dat mij is bijgebleven.

Rixos Premium in Belek, Turkije.

Dit hotel van de Rixos groep is echt een pareltje.   Het is een vijf sterren resort, gelegen aan het langste privéstrand van Belek.  De kamers zijn ruim en luxueus ingericht.  Als je kinderen iets groter zijn, kan je kiezen voor connecting rooms, maar er zijn ook familiekamers met 2 slaapkamers.  Dat laatste vonden wij altijd heel belangrijk.

 

Mei 2009 Belek 092

Er zijn 5 zwembaden en er loopt een riviertje door heel het domein waarop je met een bootje kan varen.  ’s Avonds geniet je vanop het terras van een prachtige fonteinenshow.  

Mei 2009 Belek 048
Mei 2009 Belek 380

De liefhebbers van waterparken komen hier absoluut aan hun trekken.  Naast het hotel ligt Troy Aqua met spectaculaire glijbanen waar je broek letterlijk en figuurlijk van af zakt.  Gasten van het hotel mogen hier gratis naar binnen.

Mei 2009 Belek 104
Mei 2009 Belek 121
Mei 2009 Belek 180

Ik ben meestal geen fan van het eten in all-inclusive resorts, maar Rixos Premium Belek maakt het zelfs de meest veeleisende gasten naar hun zin.   Naast het buffet kan je kiezen uit 7 à la carte restaurants.

Wil je echt iets bijzonders, dan kan je één van de villa’s die bij het hotel horen, huren.  

Bij all-inclusive denk je vooral aan eten en drinken, maar in deze Rixos zijn ook heel wat sporten inbegrepen in de prijs.  Denk aan danslessen, waterfietsen, catamaran en surfen, tennis, boogschieten,…

Kortom, een all-inclusive voor de verwende reiziger.

Ben jij een fan van all-inclusive reizen?

Like it? Pin it!

All Inclusive In Turkije