Mensen vragen vaak naar mijn favoriete bestemming.  Na meer dan 60 landen, blijven onze Zuid-Afrika reizen de onbetwiste nummer 1.  Het is één van die landen die je eindeloos opnieuw kan bezoeken.  Het land heeft dan ook alles.  Waanzinnig mooie natuur, the big five, cosmopolitische steden, een fantastische wijnregio en een heerlijke keuken.  Kortom, Zuid-Afrika heeft voor elk wat wils.

Als je veel tijd hebt, kan je het land ontdekken tijdens één grote reis.  Maar uiteraard kan je het ook in kortere trips ontdekken.

Eén van mijn favoriete routes in Zuid-Afrika is de Tuinroute.   Deze route start in Kaapstad en voert je langs de kust helemaal naar Knysna.  Uiteraard kan je de reis ook in omgekeerde volgorde maken.

Hieronder bezorg ik jullie ter inspiratie een luxe reis op maat.

Kaapstad

Kaapstad is een zeer levendige stad waar vanalles te beleven valt.  Je kan hier wel 2 weken doorbrengen.   De highlights zijn echter:

Victoria & Alfred Waterfront

V&A Waterfront is het walhalla voor de shoppers onder ons. Van de bekende merken tot kleine etnische shops, alles is er te vinden. Er liggen een aantal luxe hotels, een amphitheater, shoppingcentra musea, een reuzenrad en het Two Oceans Aquarium.  

 

Dsc01415

Robbeneiland

Vanuit De Victoria & Alfred Waterfront neem je de ferry naar Robbeneiland, de plaats waar Nelson Mandela jarenlang gevangen zat.  Unesco Werelderfgoed en een absolute must.

Dsc01214

Rondrit over het Kaaps schiereiland

Trek een dag uit voor deze 160 km lange rondrit over het Kaaps schiereiland.   Deze prachtige rit voert je langs Muizenberg met zijn felgekleurde strandcabines, Simon’s Town en de Boulders met zijn kolonie zwartvoetpinguins.  Na Kaap de Goede Hoop bereik je Chapman’s Peak van waaruit je geniet van prachtige vergezichten.  

Groot Constantia

De oudste wijnboerderij en de bakermat van de Zuid-Afrikaanse wijnbouw

Helikoptervlucht

 Een absoluut hoogtepunt van je reis is een helikoptervlucht over Kaapstad.   

Img 1090

Kaapstad centrum

Het centrum van Kaapstad kan je makkelijk te voet verkennen.  Bezoek locale marktjes, fotografeer de kleurrijke huisjes en verdwaal in de kleine straatjes.

Afhankelijk van je tijd, verblijf je hier 2 tot 4 dagen.

Stellenbosch

Je verlaat het drukke Kaapstad en rijdt naar Stellenbosch, het hart van de Kaapse wijnregio.  

Als je tussen juli en november reist, moet je onderweg absoluut een korte stop maken in Hermanus.  Dit is namelijk één van de topbestemmingen om walvissen te zien.  Je moet zelfs geen boottocht maken want ook vanaf de kust zie je ze vaak.

Uiteraard bezoek je hier enkele estates om de heerlijkste wijnen te proeven.   Bij de minder bekende estates kan je zonder afspraak terecht.  Wil je één van de gerenommeerde domeinen bezoeken, dan reserveer je best op voorhand.

Maak in de ochtend een segway tour door de wijnvelden van Spier.   Neem ’s middags deel aan de Boerebraai van Middelvlei Wine Estate en bezoek daarna één van de vele wine estates voor een rondleiding en proeverij.

Dsc01114
Dsc01125
Dsc01146

In de omgeving vind je ook nog de gezellige plaatsjes Franschhoek en Paarl.

Ook hier verblijf je 2 à 3 dagen.

Oudtshoorn

Tussen Stellenbosch en Oudtshoorn kan je een stop maken aan Kaap Agulhaas, het meeste zuidelijke punt van het Afrikaanse vasteland.

Het landschap wordt kaal en dor want je bereikt de Kleine Karoo.  In Oudtshoorn bezoek je één van de struisvogelfarms en de indrukwekkende Cango Caves. Vanop de Swartberg pass geniet je van spectaculaire vergezichten.

Dsc01465

Verblijf 1 à 2 dagen in één van de gezellige boutique hotels.

Knsyna

Knysna is een populaire woonplaats voor de welgestelde Zuid-Afrikanen.  De prachtige lagune is de ideale plaats voor de oesterkwekerijen.  Boek een hotel op de heuvel tegenover de lagune en geniet vanop het terras van het waanzinnige uitzicht.

Dsc01599

Vanuit Knysna bezoek je het mondaine Plettenberg bay en het Tsitsikamma National Park

Verblijf hier 2 dagen.

In George neem je een binnenlandse vlucht naar Kaapstad of Johannesburg voor je vlucht naar huis.

Like it? Pin it!

Luxe Rondreis Langs De Tuinroute