Mensen vragen vaak naar mijn favoriete bestemming.  Na meer dan 60 landen, blijven onze luxe Zuid-Afrika reizen de onbetwiste nummer 1 met de Tuinroute of Garden route van Zuid-Afrika als één van de hoogtepunten.  Zuid-Afrika is één van die landen die je eindeloos opnieuw kan bezoeken.  Het land heeft dan ook alles.  Waanzinnig mooie natuur, the big five, cosmopolitische steden, een fantastische wijnregio en een heerlijke keuken.  Bovendien logeer je in alle luxe tijdens Zuid-Afrika reizen.  Kortom, het land heeft voor elk wat wils.  Een trip naar Zuid-Afrika met kinderen is ook een absolute aanrader

Als je veel tijd hebt, kan je het land ontdekken tijdens één grote reis.  Maar uiteraard kan je het ook in kortere trips ontdekken in meerdere Zuid-Afrika reizen.?

Eén van mijn favoriete routes in Zuid-Afrika is de Tuinroute of Garden route.   Deze luxe rondreis start in Kaapstad en voert je langs de kust helemaal naar Knysna in Zuid-Afrika(of zelfs tot in Port Elisabeth).  Uiteraard kan je de reis ook in omgekeerde volgorde maken.

Luxe rondreis langs de Tuinroute in Zuid-Afrika

Kaapstad

Kaapstad is een zeer levendige stad waar vanalles te beleven valt.  Je kan hier wel 2 weken doorbrengen.   De highlights zijn echter:

Victoria & Alfred Waterfront

V&A Waterfront is het walhalla voor de shoppers onder ons en mag niet ontbreken tijdens je luxe reizen door Zuid-Afrika.. Van de bekende merken tot kleine etnische shops, alles is er te vinden. Er liggen een aantal luxe hotels, een amphitheater, shoppingcentra musea, een reuzenrad en het Two Oceans Aquarium.  Je kan hier 's avonds ook veilig met je kinderen wandelen.

Dsc01415

Robbeneiland

Vanuit De Victoria & Alfred Waterfront neem je de ferry naar Robbeneiland, de plaats waar Nelson Mandela jarenlang gevangen zat.  Unesco Werelderfgoed en een absolute must.  Hier leren je kinderen meteen een belangrijke les over de geschiedenis van Zuid-Afrika.  Deze historische plaats is een absolute must tijdens je reis langs de tuinroute van Zuid-Afrika.

Dsc01214

Rondrit over het Kaaps schiereiland

Trek een dag uit voor deze 160 km lange rondrit over het Kaaps schiereiland.   Deze prachtige rit voert je langs Muizenberg met zijn felgekleurde strandcabines, Simon’s Town en de Boulders met zijn kolonie zwartvoetpinguins.  Na Kaap de Goede Hoop bereik je Chapman’s Peak van waaruit je geniet van prachtige vergezichten.     Om de belangrijkste bezienswaardigheden in Kaapstad te bezoeken heb je zeker een dag of 3 nodig.

Groot Constantia

De oudste wijnboerderij en de bakermat van de Zuid-Afrikaanse wijnbouw

Helikoptervlucht

 Een absoluut hoogtepunt van je reis is een helikoptervlucht over Kaapstad.   

 

 

 

Img 1090

 

 

 

Kaapstad centrum

Het centrum van Kaapstad kan je makkelijk te voet verkennen.  Bezoek locale marktjes, fotografeer de kleurrijke huisjes en verdwaal in de kleine straatjes.

Afhankelijk van je tijd, verblijf je hier 2 tot 4 dagen.

Lees hier alles over de Belangrijkste bezienswaardigheden in Kaapstad.

Luxe hotels in Kaapstad

Voor je  luxe Zuid-Afrika reizen kan ik je volgende hotels aanbevelen:

  • One & Only Cape Town: dit luxe hotel ligt aan de V&A Waterfront en biedt uitzicht op de Tafelberg.  TIP: reserveer een kamer aan de achterkant.  Aan de voorkant heb je namelijk veel last van de krijsende meeuwen.
  • The Marly Boutique Hotel and Spa: dit luxe hotel ligt in Camps Bay aan een prachtig strand.  Toch sta je op korte tijd in het centrum van de stad.   Zodra je buitenstapt, sta je in het bruisende nachtleven.  Massa's restaurants en bars waar je veilig te voet naartoe kan wandelen.
  • Camps Bay Retreat: als je voor een super-de-luxe reis door Zuid-Afrika gaat, moet je in Camps Bay Retreat zijn.  Dit luxe landhuis ligt op de heuvel en geniet van een prachtig uitzicht over de oceaan.  De ideale plaats om je reis langs de Tuinroute van Zuid-Afrika te starten.

Deze hotels in Zuid-Afrika staan garant voor een prefecte start (of einde) van de Tuinroute.

Stellenbosch

Je verlaat het drukke Kaapstad en rijdt via de Tuinroute van Zuid-Afrika naar Stellenbosch, het hart van de Kaapse wijnregio.  Dit is een van de mooiste stops langs de Garden Route.

Als je tussen juli en november reist, moet je onderweg absoluut een korte stop in Hermanus inlassen in je Garden Route planning.  Dit is namelijk één van de topbestemmingen om walvissen te zien.  Je moet zelfs geen boottocht maken want ook vanaf de kust zie je ze vaak. Als je Zuid-Afrika met kinderen bezoekt, is dit ongetwijfeld één van hun hoogtepunten.

Uiteraard bezoek je hier enkele estates om de heerlijkste wijnen te proeven.   Bij de minder bekende estates kan je zonder afspraak terecht.  Wil je één van de gerenommeerde domeinen bezoeken, dan reserveer je best op voorhand.  Bekijk zeker mijn overzicht van de beste Zuid-Afrikaanse wijnen in Stellenbosch.

Onze Tip: bezoek De Toren Private Cellar.  De favoriete Zuid-Afrikaanse wijn van WorldWideWendy

Maak in de ochtend een segway tour door de wijnvelden van Spier.   Neem ’s middags deel aan de Boerebraai van Middelvlei Wine Estate en bezoek daarna één van de vele wine estates voor een rondleiding en proeverij.  Dit is ongetwijfeld een topdag tijdens je rondreis langs de Tuinroute in Zuid-Afrika.

Breng je ook een bezoek aan Franschhoek, die andere fantastische bestemming in de wijnregio, lees dan zeker alles over de routes van de nostaligsche Franschhoek wijntram.

Dsc01114
Dsc01125
Dsc01146

 

 

 

In de omgeving vind je de gezellige plaatsjes Franschhoek en Paarl.  Goed voor nog meer wijndegustaties langs de Tuinroute.  Tijdens je luxe reis door Zuid-Afrika moet je zeker een tafeltje reserveren in La Petite Colombe in Franschhoek.  Zonder twijfel één van de beste restaurants in Zuid-Afrika.

Ook hier verblijf je 2 à 3 dagen.

Luxe logeren in Stellenbosch

Ook deze regio zijn er massa's luxe hotels om je Zuid-Afrika reizen helemaal perfect te maken:

  • Wedgeview Country House & Spa: Dit luxe boutique hotel beschikt over prachtige kamers, een uitstekende spa en een gezellig zwembad.  Op een steenworp afstand van het centrum van Stellenbosch.
  • Babylonstoren: dit is niet alleen een hotel maar ook een wine estate met een prachtige degustatieruimte, een eigen slagerij en bakkerij en een prachtige tuin.  Zelfs de Franschhoek wine tram stopt hier.  Absoluut een aanrader tijdens je luxe reizen door Zuid-Afrika.
  • Asara Wine Estate & Hotel: Ook Asara ligt te midden van de wijnvelden.  Het hotel heeft verscheidene restaurants.  Naast wijn proeven, kan je hier ook deelnemen aan gin tasting, fietsentochten maken of golfen.

 

Oudtshoorn

De volgende halte tijdens je luxe reis langss de Tuinroute in Zuid-Afrika is Oudtshoorn, de struisvogelhoofdstad.

Tussen Stellenbosch en Oudtshoorn kan je een stop maken aan Kaap Agulhaas, het meeste zuidelijke punt van het Afrikaanse vasteland.

Het landschap wordt kaal en dor want je bereikt de Kleine Karoo.  In Oudtshoorn bezoek je één van de struisvogelfarms en de indrukwekkende Cango Caves. Vanop de Swartberg pass geniet je van spectaculaire vergezichten.  Voor je kinderen is dit weer één van de hoogtepunten in Zuid-Afrika.

Dsc01465

Luxe hotels in Oudtshoorn

Verblijf 1 à 2 dagen in één van de gezellige boutique hotels.  Een van onze favoriete hotels in Zuid-Afrika:

  • The Rosenhof Country House: dit prachtige Boutique hotel veroverde in 1997, tijdens onze huwelijksreis, ons hart en blijft sindsdien ons favoriete luxe hotel in Zuid-Afrika.

Knsyna

Knysna in Zuid-Afrika is een populaire woonplaats voor de welgestelde Zuid-Afrikanen en dus een verplichte stop tijdens je luxe reis langs de tuinroute in Zuid-Afrika.  De prachtige lagune is de ideale plaats voor de oesterkwekerijen.  Boek een hotel op de heuvel tegenover de lagune en geniet vanop het terras van het waanzinnige uitzicht.  Het is de perfecte stop langs de Tuinroute om even te bekomen van alle indrukken die je al opdeed. Knysna is dan ook één van mijn favoriete plaatsjes in Zuid-Afrika.

Note: de oesterkwekerijen van Knysna zijn onlangs verplaatst naar Port Elisabeth.  Jammer, maar gelukkig heeft Knysna nog meer te bieden.

Dsc01599

Vanuit Knysna Zuid-Afrika bezoek je het mondaine Plettenberg bay en het Tsitsikamma National Park

Verblijf hier 2 dagen.

Luxe hotels in Knysna

  • Kanonkop House: Dit prachtige hotel in Zuid-Afrika ligt op de heuvel tegenover de lagune.  Vanuit de lobby/woonkamer heb je een fenomenaal uitzicht.   Vroeger hadden ze wat meer heuvelopwaarts een prachtige villa met hotelservice.  Die brandde 2 weken na ons verblijf echter volledig af.  Sindsdien hebben ze een nieuwe villa met hotelservice op Thesen Island.
  • Head over Hills: nog zo'n pareltje langs de tuinroute in Zuid-Afrika.  Vanuit je kamer heb je hier een prachtig uitzicht over het water.

 Je kan nog verder rijden tot Port Elisabeth maar aangezien wij dat niet veel bijzonders vinden , nemen we in George n een binnenlandse vlucht naar Kaapstad of Johannesburg voor je vlucht naar huis.

Wil jij je koffers al gaan pakken?  Bekijk dan alvast deze voorbeeldreis door Zuid-Afrika.  In overleg met jou stel ik graag de perfecte luxe rondreis door Zuid-Afrika voor je samen.  Kies je voor de Tuinroute of de Panoramaroute in combinatie met een safari?  Of heb je tijd en plan je al deze hoogtepunten in één reis?  Heb je dat allemaal al gezien, ga dan voor de minder bekende Westkust van Zuid-Afrika.   Ben je een echte gastronoom, boek dan onze culinaire reis lang de Kaap. Het is allemaal mogelijk!

Wil je tijdens je reis langs de garden route in Zuid-Afrika  een korte safari maken, dan kunnen wij absoluut Sanbona Wildlife Reserve aanbevelen.   Verblijf in Dwyka tented camp voor een luxe safari beleving langs de tuinroute.

Like it? Pin it!
Luxe Rondreis Langs De Tuinroute