Heb jij altijd al een keer het avontuur in je eentje aan willen gaan? Wacht dan niet langer en ga op pad. Ontdek nieuwe culturen en leer jezelf op een hele andere manier kennen. Bovendien hoef je met helemaal niemand rekening te houden en trek je vol plezier je eigen plan. Wellicht zie je het alleen reizen in het begin niet zo zitten, je bent nu eenmaal dol op gezelschap. Toch raden wij je aan om alleen reizen een kans te geven. Om je hierbij te helpen, hebben wij onderzoek gedaan naar de beste landen om alleen op pad te gaan. Wij hebben de vijf veiligste landen voor jou op een rijtje gezet. Pssst.. ze zijn ook nog eens adembenemend!

1. Finland

Waarschijnlijk is dit niet het eerste land waar jij aan denkt wanneer je alleen op reis gaat. Toch mag dit prachtige land echt niet ontbreken op jouw bucketlist. De uitgestrekte natuurgebieden maken Finland een must-see voor iedere avonturier! Ga op husky safari door de sneeuw en breng een bezoek aan de grote stad Helsinki. Tip: Een waterdicht OnePlus 5T hoesje is onmisbaar tijdens de sneeuwpret. Ben jij nog niet overtuigd? Finland is tevens bekroond tot een van de veiligste landen ter wereld. Genoeg redenen om dit magische land direct op te zoeken!

Husky Safari

2. Thailand

Zon, zee, strand en heleboel prachtige bezienswaardigheden! Natuurlijk mag Thailand niet missen op dit lijstje om alleen op vakantie te gaan. Je kunt naar Thailand reizen voor het heerlijke eilandleven, maar je kunt hier ook heel goed door verschillende steden en langs het platteland reizen. Het kan in dit zonnige land goed warm worden, maar ook flink hard regenen. Het is daarom belangrijk dat je jouw smartphone goed beschermt met een telefoonhoesje. Hiermee loop je geen risico dat je tijdens je single trip zonder telefoon zit. Leer een totaal nieuwe cultuur kennen en verwen jezelf met de vele delicatessen die dit land kent. Er gaat een nieuwe wereld voor je open in het fascinerende Thailand!

Lees meer over onze reis naar Bangkok en ontdek de beste adresjes om het Thais Streetfood te proeven. Wil je jezelf een keer goed verwennen, logeer dan in Chakrabongse Villa.  Een oase van rust, midden in Bangkok.

Img 3930

3. Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is niet alleen een prachtig land, maar ook nog eens voorzien van een hele sociale bevolking. Je zult je hier al snel op je gemak voelen en met alle plezier rondreizen. Heb je ergens hulp bij nodig? Dan hoef je in Nieuw-Zeeland geen twee keer te roepen. De mensen zijn heel vriendelijk en daarnaast is de natuur overal even adembenemend. Ben je van plan om langer weg te blijven? Reis dan ook door naar Australië. Op deze manier heb je twee must-see landen tijdens één reis bezocht.

Nieuw Zeeland

4. IJsland

Dit bloedmooie land is absoluut een bezoekje waard! IJsland is voorzien van magische natuurgebieden, die je laten twijfelen of je nog aan het dromen bent. Bovendien is IJsland een super veilige vakantiebestemming, dankzij het erg lage criminaliteit percentage. Vind je het niet prettig om alleen over dit eiland rond te banjeren? Dan kun je met gemak gebruikmaken van de bus die enkele keren per dag het eiland rondgaat. Geniet van de adembenemende natuur en het heerlijke eten. Tip: Stem je reis af met het magische Noorderlicht dat ieder jaar vanaf september tot maart gespot kan worden. Wil je dit moment voor altijd herinneren? Maak een hoesje met foto! Want zeg nu zelf.. Iedere dag wakker worden met het Noorderlicht, wie wilt dat nou niet?

117 1759 Img 2

5. Japan

Japan, ook wel bekend als het land van de moderne technologie en fascinerende cultuur. Naast de technologische snufjes, beschikt het land ook over vele gave bezienswaardigheden en bloedmooie natuurgebieden. Wist jij al dat Japan uit maar liefst 6800 eilanden bestaat? Deze zijn relatief onbekend, maar oh zo prachtig! Bovendien heeft Japan een totaal andere cultuur dan dat je zelf gewend bent in Nederland of België, je zult dus zeker je ogen uit kijken. Des te meer redenen om een bezoek aan dit bijzondere land te brengen! Wij weten zeker dat je een fantastische ervaring rijker bent.

Japan 2

Ken jij nog leuke en veilige bestemmingen om alleen te bereizen?  Deel ze hieronder in de commentaar!  En reis jij graag alleen of liever in gezelschap?

Like it? Pin it!

Alleen Op Reis