Tijdens onze zoektocht naar een hotel in Bangkok viel ons oog meteen op het charmante boutique hotel Chakrabongse Villas. We zochten een rustig, kleinschalig hotel om ons na een dag in het bruisende Bangkok in alle rust terug te trekken.  Chakrabongse leek aan al die voorwaarden te voldoen.

Chakrabongse werd gebouwd in 1908 als verbijf voor de Thaise prins Chakrabongse.  Vandaag de dag is het eigendom van zijn kleindochter prinses Narisa die zelf in het hoofdgebouw woont.  Zij begeeft zich blijkbaar regelmatig onder de gasten, zonder bekend te maken wie zij is.

Chakrabongse Hotel

Kamers

Verspreid door de prachtige, tropische tuin liggen 7 luxueuze suites. Wij verbleven in de Chinese suite, die perfect is voor gezinnen.  Ze bestaat namelijk uit een grote woonkamer met een slaapkamer en badkamer op het gelijkvloers en op de eerste verdieping een tweede slaapkamer en badkamer. De suite is volledig ingericht in Chinese stijl met als masterpiece het hemelbed op de eerste verdieping.   Er is boven en beneden een groot terras met ligbedden.  

03 Ch Master Bedroom Final
Chinese Room 20170225 01
Chakrabongse 20170225 04

De Chinese suite ligt verborgen achter een aantal gigantische planten waardoor je volledige privacy geniet.   Vlak voor  de suite ligt het gezellige zwembad.

Chinese Room 20170225 06

De overige kamers zijn ingericht in Thaise stijl. Persoonlijk zou ik niet kiezen voor de  suite die aan de oever ligt.  Je geniet hier uiteraard van een betoverend uitzicht, maar je moet het lawaai van de passerende boten er wel bij nemen (en de bedrijvigheid gaat dag en nacht door).

Chakrabongse bangkok

Eten

Het restaurant bevindt zich in een buitenpaviljoen ligt aan de oever van de rivier.  Tijdens het ontbijt ben je getuige van het bruisende leven in Bangkok.  De ene boot na de andere vaart voorbij.   ’s Avonds geniet je het uitzicht op de sfeervol verlichtte Wat Arun.

Chakrabongse bangkok

Aangezien het een zeer klein hotel is, is er ’s ochtends geen buffet.  Je geeft elke dag door wat je de volgende dag wil eten.  Een heerlijk Thaise rijstsoep met garnalen, varkensvlees of kip (echt een aanrader) of liever een eitje?  Spiegeleitje, omelet, scrambled eggs, … het kan allemaal.   Verder hebben ze heerlijke, warme croissants, vers fruit, vers fruitsap,….  Allemaal à la minute bereid.

Chakrabongse bangkok

Ook ’s avonds kan je er terecht voor een heerlijk diner.  Hiervoor moet je wel een dag op voorhand reserveren.

Chakrabongse bangkok

Ligging

De ligging is werkelijk top.  Midden in de oude wijk, aan de oever van de Chao Phraya rivier.   Vanaf het paviljoen waar ze het ontbijt en diner serveren, geniet je van een fantastisch uitzicht over de rivier en de tempel Wat Arun aan de overkant van het water.  Wat Arun is één van de highlights van Bangkok en ’s avonds is hij feeëriek verlicht.


Als je de poort uitstapt, wandel je in enkele minuten naar de beroemde tempel Wat Pho en het koninklijk paleis.  

Dsc02100
Dsc02126

Bovendien vind je op wandelafstand tal van gezellige streetfood stalletjes waar ze de heerlijkste gerechten serveren.  Binnen 5 minuten sta je aan de veerboot die je voor amper 10 eurocent naar de overkant van de rivier brengt.   

Img 3752

Het hotel beschikt over een eigen speedboot en longtailboot.  Beide kunnen gehuurd worden voor excursies.

Kortom, als je op zoek bent naar een exclusief verblijf waar je heerlijk tot rust kan komen na een dag in het bruisende Bangkok, dan is Chakrabongse Villas the place to be.

Streetfood met een Michelinster vind je alleen in Bangkok.  Lees er alles over in deze blogpost.   Een overzicht van de topactiveiten in Bangkok, vind je hier. .   

 

Chakrabongse bangkok

Bewaar deze voor later!

Kleinschalig Tophotel Bangkok

Ben jij al in Bangkok geweest?  Deel je tips met ons in de comments hieronder.