Ik was als kind al geen fan van pretparken en dat is er met ouder worden niet op gebeterd.  Maar als je kinderen hebt, moet je af en toe offers brengen.  Een aantal jaar geleden was een uitstapje naar Parijs, met daarin 1 dag Disney, één van mijn offers.  Toeval of niet, net die dag kreeg ik mijn eerste en (voorlopig) enige griepaanval ooit.  Gelukkig was ik in het gezelschap van twee andere mama’s met kids die zo lief waren om mij op een terras te droppen en mijn kids mee op sleeptouw te nemen.  Sindsdien is Disney voor mij gelijk aan een klein beetje sterven.  Niet zolang geleden hebben we een herkansing gekregen en was een dagje Disney zelfs voor mij een succes.

Mijn jongste zoon gebeten door het Disney-virus. Onlangs had hij een heel grote beloning verdiend en had hij maar 1 wens: een dagje naar Disneyland Parijs.  En wat doet een goede moeder dan?  Juist, tickets boeken.

In eerste instantie wilde ik in de kerstvakantie gaan, maar dan is Disney stervensduur.  Gelukkig was er in januari een pedagogische studiedag.  Na schooltijd haalde ik zoonlief en zijn beste vriend op aan de schoolpoort om rechtstreeks naar Parijs te rijden.  

Een dag in Disneyland Parijs

Vervoer naar Disneyland Parijs

Ik koos ervoor om met de auto naar Parijs te rijden omdat je dan toch wat flexibeler bent.  Wil je echter snel en ontspannen arriveren, dan kies je best voor de TGV.  De trein stopt aan de ingang van het park. Er is zelfs een Disney Express Bagageservice.  Je geeft je bagage af en krijgt onmiddellijk je toegangstickets.  Inchecken in het hotel doe je later.  Meer info vind je hier.

Logeren in Disneyland Parijs

Logeren buiten het park

Tijdens onze trip van enkele jaren geleden, logeerden wij in een hotel net buiten het park.  Vienna House Magic Circus ligt op enkele minuten van het park en staat helemaal in het teken van het ‘circus’.   Je kinderen zullen het ongetwijfeld fantastisch vinden!  Bovendien zijn de kamers netjes  en de prijzen aanvaardbaar. 

Magic Circus Hotel

Aangezien ik gelezen had dat je een uur vroeger het park in mag als je in een echt Disney hotel logeert, besloot ik dat maar te doen.  We waren er tenslotte maar één dag en die moest ten volle benut worden.  De lange rijen aan de populaire attracties indachtig, zorgde ik dat de kids vooraf beslisten welke attractie ze absoluut wilden doen, zodat we daar meteen konden aanschuiven.  Maar daarover later meer.

Logeren in het park

Logeren in het park zelf is uiteraard het summum voor je kinderen. Disneyland heeft heel wat hotels gaande van het 5 sterren Disneyland hotel dat de ingang van het park vormt tot het twee sterren hotel Santa Fe.   

Wij kozen voor Disney’s Hotel New York.  4 sterren en op 10 minuutjes wandelen van de ingang.  Het moet gezegd, we werden ongelooflijk hartelijk ontvangen.  De receptionisten weten duidelijk dat de kinderen hier koning zijn.  Zij kregen dan ook alle aandacht.  De receptionist sprak een paar woordjes Nederlands en stak de draak met de kinderen.  Dolle pret!   De kamer was groot, de badkamer netjes en uiteraard was Mickey Mouse overal van de partij.

Disneyland Hotel New York
Disneyland Parijs (8)
Disneyland Parijs (10)

Het buffetrestaurant was ingericht als een Amerikaanse diner en het eten was vooral op kinderen gericht.  Frietjes, pizza, hamburgers in felle kleurtjes,….    Het ontbijt werd hier ook geserveerd en ook hier werd vooral aan de kinderen gedacht. 

Disneyland Parijs (9)
Disneyland Parijs (5)
Disneyland Parijs (4)

Logeer je liever in Parijs om een citytrip te combineren met een dagje Disneyland, check dan deze blogpost over Luxe hotels in Parijs even.   Als je je kinderen een dagje mee op sightseeing wil nemen in Parijs, dan is de combinatie met Disneyland Parijs een absolute aanrader.

Het park

Disneyland

Na een korte nacht, stonden we op tijd aan het ontbijt want zoals ik al zei, mogen logees van de Disney hotels een uurtje vroeger in het park.  De kids hadden beslist dat ze meteen naar de Space Mountain wilden want dat is de spectaculairste achtbaan van Disneyland Parijs.  Groot was dan ook de teleurstelling toen bleek dat enkel de Carrousel en enkele klein attracties open waren.  Alle grote attracties blijven gesloten tot het park officiëel voor iedereen open gaat

De kinderen maakten dan maar een ritje op de carrousel en maakten er daarna een erezaak van om als eerste in rij te staan voor de Space Mountain.  Een paar meter voor de attractie was een touw gespannen dat streng bewaakt werd door enkele ‘parkwachters’.  Om stipt 10u verdween het touw en renden de kinderen als een gek naar de Space Mountain waar ze dan ook als eerste in de rij stonden.  10 minuten later kwamen ze beteuterd terug naar mij gelopen.  Guess what???  De Space Mountain was defect.   Dat gebeurde die dag nog meermaals, maar uiteindelijk is het ze toch gelukt om 2 keer een rondje te maken.

Disneyland Parijs (17)

Het spookhuis Phantom Manor stond ook hoog op het verlanglijstje en was één van de hoogtepunten van de dag. 

Ook de Indiana Jones achtbaan,  Buzz Lightyear Laser Blast en de gigantische Robinson boomhut losten de verwachtingen in.

Disneyland Parijs (18)

Wij waren in het park op een doordeweeks dag terwijl er nergens schoolvakantie was.  Dat is dus het moment om naar Disneyland te gaan, want er waren nergens wachttijden (max. 15 minuten voor de Space Mountain, de drukst bezochte attractie).   Er was dus nog tijd zat om ook Walt Disney Studios Park te bezoeken.

Walt Disney Studios Park

Hier staan een aantal kleinere attracties.  Er lopen ook regelmatig Disney-figuren rond waarmee je op de foto kan.  Aangezien het park momenteel into ‘Star Wars’ is, kom je regelmatig een legertje  Stormtroopers tegen.

De topattractie van beide parken is volgens mij de Twilight Zone Tower of Terror.  Mijn zoon was daar een paar jaar geleden al in geweest (toen ik dus ziek op een terrasje zat) en hij sprak er nog steeds over.  Mama moest maar één attractie meemaken en dat was de deze.  Zo gezegd, zo gedaan.  Jezus, het angstzweet breekt me nog uit.

Je stapt het gebouw, een verlaten hotel, binnen en krijgt een filmpje te zien over een familie die hier in de lift geraakt werd door de bliksem en op mysterieuze wijze verdween. Sindsdien dwalen zij rond in de Twilight zone.  Wij moesten dus ook in die lift.  Er staan stoeltjes en je riemt jezelf vast.  Tassen mogen niet los op de grond blijven staan.   Enkele ogenblikken later begreep ik waarom.   De lift gaat langzaam een paar etages omhoog, waarna ze opeens blijft hangen.  Regelmatig lijkt het alsof je in een gang van het hotel kijkt waar zich spookachtige taferelen afspelen. Plots, totaal onverwacht, valt de lift met een enorme snelheid naar beneden.  Zelfs met riem blijf je amper op je stoel zitten.  Bovendien is het ook nog pikkedonker.   Het scenario herhaalt zich een paar keer, waarna de lift uiteindelijk toch helemaal naar boven gaat.   Plots schuift heel de voorgevel open en kijk je vanaf de 13de verdieping over het park, waarna het weer lijkt alsof er kabels knappen en de lift weer omlaag valt.

Tower Of Terro

Zoals gezegd, ik ben geen fan van pretparken, maar de jongens hadden een super dag.  Aangezien het niet druk was, moesten we nergens aanschuiven en konden ze hun hartje ophalen.

Plan jij dus een bezoek naar Disneyland Parijs, probeer dat dan tijdens een pedagogische studiedag te doen. Op die manier kan je de beide parken makkelijk op 1 dag bezoeken en kan je de volgende dag, als beloning voor jezelf, lekker naar Parijs.

Moet je toch in een weekend of tijdens een schoolvakantie naar Disneyland, dan is er de fastpass.  Met zo’n fastpass krijg je een uur opgegeven waarop je naar een bepaalde attractie mag komen.  Je mag dan via een aparte, korte rij binnen zodat het aanschuiven beperkt is.  Uiteraard maak je op die manier veel extra  kilometers.

Als je al in Disneyland bent, is het niet zo ver meer naar de prachtige regio rond de Loire. Daar vind je o.a. het kasteel waar ze bij Disney inspiratie vonden voor het kasteel van Doornroosje. Hier lees je alles over de mooiste kastelen van de Loire.

Blijf je liever in eigen land?  Dan zijn er bijvoorbeeld op tagcity.be veel aanbiedingen te vinden voor leuke uitstapjes in de buurt.

Ben jij al in Disneyland Parijs of in een ander Disneypark geweest?  Wat vond je ervan?

Disneyland Parijs