Als je nog op zoek bent naar een leuke vakantiebestemming voor de maand april, dan heeft naast Afrika en Amerika & de Caraïben ook Azië tal van mogelijkheden.


China

China is een gigantisch land, dus het is onmogelijk om het hele land te bezoeken zonder ergens in het regenseizoen te zitten.   In april zit je wel goed in het Midden (Lanhzou), Oosten (Shanghai) en Noordoosten (Beijing) van het land.   Overdag zijn de temperaturen aangenaam, maar ’s avonds koelt het nog flink af. Ik vind dat persoonlijk perfect want ik hou er niet van om de hele dag bezweet rond te lopen.

 

Chinese Muur

Filipijnen

De Filipijnen staan sinds kort ook op mijn verlanglijstje.  Ik zie overal  prachtige foto’s van de mooiste stranden, indrukwekkende watervallen en tropische begroeiïng.  Bovendien kan je er op verschillende plaatsen met walvishaaien zwemmen en dat staat hoog op mijn bucketlist. In april is het koel en droog.  Van juni tot oktober is het regenseizoen en passeren er regelmatig tyfoons.

Filipijnen

Japan

Japan kent extreme klimaten van subarctisch tot subtropisch. In april is het weer vooral in het midden en het zuiden aangenaam.  Perfect voor een citytrip naar de hypermoderne metropool Tokyo. Met 38 miljoen inwoners is dit de grootste stad ter wereld.  Een zebrapad oversteken schijnt er echt een evenement te zijn.  Als ik naar Tokyo trek, wil ik zeker een nacht in een zogenaamd 'capsule hotel' doorbrengen.  Je slaapt in een soort ruimtecapsule waar enkel plaats is voor een bed en een TV.  Een uitvinding die het gevolg is van het ruimtegebrek in de stad.

Als je de bloesems wil zien, moet je wachten tot de maand mei.

 

Japan

Kirgizië

Kirgizië wint aan populariteit en dat is niet moeilijk als je weet dat het land bijna 250 dagen zonneschijn kent.  In de winter kan het hier extreem koud zijn en in de zomer bloedheet.  April is dus een perfecte maand om dit vrij onbekende gebied te  verkennen.  Verken de hoofdstad Bisjkek, trek door het Tiensjangebergte of volg een gedeelte van de eeuwenoude Zijderoute. Noemie, een niet onverdienstelijke, fotografe, maakte er een prachtige rondreis. Binnenkort meer daarover.

Kirgizie (11)
Kirgizie (10)
Kirgizie (4)

Fotocredits: Noemieboonephotography

Nepal

In april ontloop je de regen en de extreem koude temperaturen zijn ook gepasseerd. Verken Kathmandu, vlieg over de Mount Everest (als je niet de ambitie hebt om hem te beklimmen), bezoek de sterfplaats van Buddha of  wees getuige van een crematie  in Pashupatinat.

Nepal 2

Singapore

Singapore kent een heel stabiel klimaat.  Het is er altijd warm (+/- 30 graden) en vochtig.  April is echter één van de droogste maanden.  Perfect voor een citytrip of een stopover tijdens je reis naar een andere Aziatische bestemming.  Ik ben zelf hevige fan van deze groene metropool.  Hier lees je wat je allemaal kan doen tijdens 48 uur in Singapore.

Bali En Singapore Wm (292)

Sri Lanka

De periode maart/april is de enige tijd waarin het in vrijwel heel Sri Lanka droog is.  Bezoek hier de oude hoofdstad Kandy, beklim 220 meter hoge rots Sigiriya, bezoek de nationale parken om te genieten van het natuurschoon en wildlife en sluit af op een van de paradijselijke stranden.

 

Sri Lanka

Thailand

In april is het geen regenseizoen en bovendien is het nog niet te warm.  Perfect dus voor een rondreis door het midden van Thailand of voor een citytrip naar Bangkok, de meest bezochte stad ter wereld.  Binnenkort lees je meer over Bangkok want ik vertrek volgende week naar de Thaise hoofdstad.

Thailand

Je ziet het, keuze te over! Waar trek jij in april naartoe?

Bewaren voor later? Pin deze afbeelding!

Azie In April