Tijdens onze zoektocht naar de perfecte luxe rondreis Japan, botste ik op een Japan cruise met Princess Cruises.   Deze Cherry Blossom route vaart helemaal rond Honshu, het grootste Japanse eiland, en leek ons een perfecte kennismaking met Japan.

Princess cruise rond Japan

Vaarschema

De Cherry Blossom cruise van Princess Cruises doet tijdens haar luxe rondreis door Japan volgende havens aan:

 1. Yokohama (Tokyo)
 2. Ishinomaki
 3. Hakodate
 4. Niigata
 5. Dag op zee
 6. Busan (Zuid-Korea)
 7. Kagoshima
 8. Dag op zee
 9. Yokohama (Tokyo)

Diamond Princess van Princess Cruises

Wij scheepten in de op Diamond Princess cruise, een van de Grand Class schepen van Princess Cruises.  Princess Cruises maakt op haar beurt weer deel uit van de Carnival Group.

Het schip vaart in de zomer in Azië en in de winter in Australië.  Diamond Princess werd verkozen tot beste internationale cruiseschip in Japan en leek dus de perfecte keuze voor onze eerste kennismaking met Japan.

Cruise Japan (203)

Diamond Princess cruise in cijfers

 • 290 meter lang
 • 37.5 meter breed
 • 62.5 meter hoog
 • 13 dekken
 • 2670 passagiers
 • 1100 medewerkers. 
 • Het schip werd in februari 2004 te water gelaten.

Kajuiten Diamons Princess cruise

Als je een hotel zoekt in Japan kan je kiezen tussen budgetvriendelijke hotels of over-the-top luxe accommodaties.  Zo is het ook met de kajuiten op een schip.  Je kan kiezen voor een binnenkajuit, een buitenkajuit met of zonder balkon of één van de vele suites.

Normaal boeken wij voor ons gezin altijd 2 buitenkajuiten met balkon.   Aangezien de oudste zoon liever met vrienden ging snowboarden, reisden we voor het eerst met z’n 3.   Onze jongste zoon alleen in een kajuit zetten, vonden we een beetje zielig en was bovendien heel duur.  Een single kajuit kost bijna evenveel als een dubbele.   Met 3 een buitenkajuit delen was ook geen optie.  Aangezien we onze reis naar Japan vrij laat boekten, was er voor onze Japan cruise nog maar 1 suite vrij aan een flinke korting.  De beslissing was dus snel genomen en wij boekten de Glacier Suite.

Cruise Japan (154)

Om je een idee te geven, bezorg ik je hierbij de afmetingen van de kajuiten op de Diamond Princess Cruise:

 • Binnenkajuit: +/- 15 m²
 • Buitenkajuit: 13 tot 20 m²
 • Buitenkajuit met balkon: 20 m² (inclusief balkon)
 • Suite: 80 m² (inclusief balkon) 
Diamond Princess Cruise Plan

Als je een suite boekt, geniet je ook van heel wat extra’s:

 • Gratis wassen en strijken van je kleding
 • Gratis eten in een specialiteitenrestaurant (eerste avond van de cruise)
 • Priority bij het ontschepen
 • Priority bij het boeken van excursies
 • Priority bij het boeken van specialiteitenrestaurants
 • À la carte ontbijt in een afzonderlijk restaurant (Sabatini’s)
 • Bedden met top-kwaliteit matrassen (beste hotelbed ooit!)
 • 24 uur per dag roomservice

Activiteiten aan boord van Diamond Princess Cruise

Uiteraard zijn er talrijke bars aan boord.  In de ene bar kan je in alle rust genieten van je drankje, in de andere treedt een band op.  Op zeedagen is er bingo (voor de fans) of een quiz.    Als het mooi weer is, bestel je je cocktail in een van de bars buiten op het dek.

’s Avonds kan je terecht in het theater voor een show en wie een gokje wil wagen kan terecht in het casino.  

Cruise Japan (260)

Je kan deelnemen aan een kookles of een wijnproeverij of je kan tijdens een veiling bieden op één van de kunstwerken uit de gallerij.

Natuurlijk lopen en veel fotografen rond die maar wat graag zo’n heerlijke kitsh-cruise-foto van je maken.

Iets vergeten in te pakken voor je Japan cruise of gewoon zin in een nieuwe outfit?  Geen nood, er zijn heel wat shops aan boord. Kleding, handtassen, horloges, parfum,… Ze verkopen het allemaal.  De shops zijn niet open als het schip ligt aangemeerd.  

Als het mooi weer is, kan je genieten van het zwembad of heerlijk zonnen.

Internet tijdens je cruise

En uiteraard is er altijd nog het internet om de tijd te doden.  In hotels is er tegenwoordig overal gratis wifi, maar op cruiseschepen kennen ze dat nog niet.  Er zijn een aantal pakketten te koop maar ze zijn allemaal duur.  Bovendien is het internet traag. 

Daarvoor heb ik echter een oplossing gevonden!


Installeer de App ExpressVPN op je telefoon en neem een abonnement.  Je selecteert je locatie en maakt verbinding met de VPN.  Dankzij die verbinding lukt het zelfs om video’s te streamen.   De verbinding is 100% veilig en een abonnement is helemaal niet duur.  Voor 12.95 USD per maand geniet je al van supersnel internet.

Opgelet: als je een internetpakket op het schip koopt, moet je eerst inloggen en pas daarna je ExpressVPN app openen.  

Wil je meer info, check dan de site van ExpressVPN.  

Cruise Japan (206)

Japan bezienswaardigheden tijdens je Princess Cruise

Onze luxe rondreis rond Japan startte in Yokohama, de haven van Tokyo.  Wij waren reeds 3 dagen voor het vertrek van onze cruise in Japan gearriveerd om de bezienswaardigheden van Tokyo op ons gemak te ontdekken.   Lees meer over onze citytrip ‘Tokyo in 3 dagen’.   We maakten ook een daguitstap om de Kyoto highlights mee te pikken.

De cruise vertrekt in de loop van de namiddag om de volgende morgen te arriveren in Ishinomaki, de start van onze Japan rondreis.

Bezienswaardigheden in Ishinomaki en omgeving

Matsushima Bay cruise

Vanaf de haven is het een klein uurtje rijden naar de baai van Matsushima, één van de belangrijkste bezienswaardigheden in Japan.  De baai zou één van de drie mooiste landschappen van Japan zijn.

De Japanse dichter Matsuo Basho vond geen woorden om de schoonheid van de baai te beschrijven en zijn gedicht gaat dan ook niet verder dan ‘Matsushima ah! Matsushima, Matsushima’.

 

Baai Van Matsushima
Cruise Japan (165)

De Matsushima baai is bezaaid met 260 schilderachtige eilandjes dus een tochtje met de rondvaartboot is perfect om de baai te verkennen.  Zo’n tochtje duurt ongeveer een uur.

Als je geen zin hebt in een boottochtje, kan je ook een bezoek brengen aan Saigyo Modoshi no Matsu Park.  Vanaf hier heb je namelijk ook een spectaculair uitzicht op de baai van Matsushima.

Vlak naast de pier ligt Godaido, een goedbewaarde boeddhistische tempel uit 1604.  Eén keer om de 33 jaar gaan de deuren van de tempel open en kan je de 5 Boeddha’s  van de wijsheid zien.

Je bereikt de tempel via een rood, houten bruggetje.  De planken van de brug liggen niet tegen elkaar.  Als je struikelt, wil dat zeggen dat je nog niet klaar bent om de tempel te bezoeken.

Cruise Japan (163) 2

Entsu-in tempel

De Entsu-in Tempel is een mausoleum voor de kleinzoon van Date Masamune, een voormalig samoerai leider.   De jongen stierf op 19-jarige leeftijd.  Het mausoleum is versierd met decoraties die tijdens een handelsmissie uit Europa werden meegebracht.  Ter ere van deze missie werd er rond de tempel een rozentuin aangelegd.  De mossen en rotsen uit een ander gedeelte van de tuin symboliseren de baai van Matsushima.

Als je in de herfst naar Japan reist, moet je deze tempel ’s avonds bezoeken.  De prachtig gekleurde esdoorns zijn dan sprookjesachtig verlicht.

Zuiganji tempel

Vanaf de entsu-in tempel kan je naar de Zuiganji tempel wandelen.  De tempel uit 828 werd van de 12de tot de 14de eeuw een Zen tempel.  Daarna raakte hij in verval tot hij door Date Masamune in 1609 werd gerestaureerd om als familie tempel te dienen.

De tempel is vooral bekend omwille van zijn prachtig gedecoreerde schuifdeuren.

Je bereikt de tempel via een kaarsrechte weg, geflankeerd door cederbomen (een soort coniferen).  Veel van deze bomen hebben het zoute water van de tsunami in 2011 jammer genoeg niet overleefd.   

Als je het pad rechts van de ingang neemt, passeer je een aantal grotten die vroeger dienst deden als meditatieruimte.

Voor de liefhebbers is er ook een kunstmuseum op het terrein.

Zuiganji Tempel

Ishinomaki ligt aan de oostkust van Japan en is de regio die het meest getroffen werd door de tsunami in 2011.  Een aardbeving met een kracht van 9 op de schaal van Richter veroorzaakte toen een tsunami met golven tot 15 meter hoog.  Hele dorpen, tot ver in het binnenland, werden overspoeld.   Daarop volgde een meltdown van een kernreactor.  De Japanse overheid trachtte dit nog te minimaliseren, maar blijkbaar is er destijds toch veel nucleaire stof vrijgekomen.   Als we dan toch een voordeel moeten zoeken, is dat het feit dat de Japanners sindsdien hard werken aan ‘groene energie’.

Hiraizumi

Hiraizumi, de parel van het noordoosten, is een kleine provinciestad die niet mag ontbreken tijdens je reis naar Japan. 

De stad beschikt over eigen goudmijnen en had ooit een bloeiende zijdenijverheid.   Het moest destijds zelfs niet onderdoen voor Kyoto qua rijkdom.  In 1998 ontdekte men hier overblijfselen van een 12de eeuwse nederzetting.

De belangrijkste bezienswaardigheid is het tempelcomplex Chuson-ji uit 850.  In de 12de eeuw werd het complex uitgebreid met 40 tempelruimtes en monnikscellen.  In 1337 werd de tempel bijna volledig verwoest door een brand;  De Soetra-hal en de Gouden Hal dateren nog van voor de brand.

Deze Gouden Hal is een van de grootste schatten van Japan.  Een schrijn, versierd met parelmoer en goud en met prachtige gouden Boeddhabeelden herbergt de mummies van Fujiwara Kiyohira en 3 van zijn nakomelingen.  Een betonnen omhulsel moet dit historisch erfgoed beschermen.

Het complex is dan ook niet voor niets Unesco Werelderfgoed.

Het complex ligt op een heuvel en bereik via een steile weg, omgeven door ceders.  Onderweg passeer je een kleine tempel en een oude boerderij die nu dienst doet als café.

In de jaren 60ste werden onder de grond overblijfselen ontdekt van een fraaie tuin met kunstmatige waterlopen en vijvers.  Deze Jodo-tuin werd inmiddels in zijn oude glorie hersteld.  Op het terrein ligt ook nog een iristuin met meer dan 300 soorten irissen.  Tussen half juni en half juli staat de tuin in bloei.

De 4de zondag van mei bezoeken de Japanners deze tuin, gekleed in Heian-klederdracht.  Ze laten een kopje saké meedrijven op de beek die door de tuin loopt.  Het is de bedoeling dat ze een gedicht schrijven voor hun kopje aan het einde van de beek is.

Hiraizumi Chuson Ji

Geibi-kei kloof 

Vlakbij Hiraizumi vind je een kloof tussen 100 meter hoge rotsen.  Je kan een boottochtje maken door de nauwe kloof en genieten van de geweldige akoestiek tussen de rotsen.  Vooral tijden de herfst is het hier adembenemend mooi.

Geibi Kei

Sendai

Sendai is de hoofstad van de prefectuur Miyagi en telt meer dan een miljoen inwoners.  De stad werd zwaar getroffen door de tsunami in 2011.

De belangrijkste bezienswaardigheden in Sendai zijn de Sendai ruines van het Aoba kasteel.  Het kasteel ligt op de Mount Aoba en biedt spectaculaire vergezichten over de stad.   Het kasteel van de Date clan werd grotendeels verwoest.  Het wachthuis en de stenen muren werden echter gerestaureerd.  Het gebouw wordt bewaakt door een gigantisch monument van Date Masamune te paard, een iconisch symbool van Sendai.

Zuihoden is het mausoleum dat in 1637 gebouwd werd voor Mamamune.

Osaki Hachimangu shrine werd destijds gebouwd door de beste en bekendste handwerklieden. Het schrijn is versierd met zwarte lak en bladgoud.

Akiu hotspring

Geniet je liever van een rustig dagje in de omgeving van Ishinomaki, dan kan je naar de Aiku hot spring, 15 km ten westen van Sendai.  De warmwaterbronnen aan de Natori rivier werden in de 6de eeuw gebruikt door de keizerlijke familie.

Samoerai Masamune Date liet hier in de 17de eeuw zelfs zijn badkamer installeren.  Hij opende er ook een herberg voor reizigers.   

De warmwaterbronnen zijn zo populair dat je hier talloze hotels en ryokans kan vinden.   In de omgeving van de hot spring vind je de kloven Rairaikyo en Futakuchi en de 55 meter hoge waterval van Aiku.  Deze waterval zou één van de 3 mooiste watervallen van Japan zijn (de andere zijn Nachi en Kegon).

Shiogama Fish Market

Heb je meer zin om te genieten van de culinaire hoogstandjes tijdens je reis door Japan, dan kan je naar de Shiogama Fish Market.   Shiogama ontvangt de grootste ladingen tonijn van heel Japan en de markt is dan ook een bezienswaardigheid op zich.  Wandel door de vismarkt en proef al het lekkers dat de zee te bieden heeft.  Verser vind je het niet.

Cruise Japan (201)

Bezienswaardigheden in Hakodate en omgeving

Hakodate

Het stadje Hakodate trok in 1854 veel buitenlanders omdat Japan zijn grenzen toen openstelde voor Westerlingen.  Als je van de gondel naar het stadje wandelt passeer je het Motomachi District met een Russisch Orthodoxe kerk en het oude Britse consulaat.  Het stadje heeft heel wat leuke bezienswaardigheden.

Cruise Japan (215)

Mount Hakodate

Neem de gondel naar de top van Mount Hakodate.  Van hieruit heb je een prachtig uitzicht over de haven en over de stad.   Er zijn 2 uitkijkplatforms, een cafetaria en 2 monumenten. 

1 van de monumenten is het beeld van de Engelse wetenschapper Thomas Blakiston die de ‘Blakiston line’, een scheidingslijn tussen de fauna in Siberië en Japan, ontdekte.  Het andere monument is Tadataka Inoh die de eerste map van Japan maakte.

Mount Hakodate Gondel
Cruise Japan (167)
Mount Hakodate View
Cruise Japan (162)

Fort Goryokaku

Dit stervormige fort, het eerste in westerse stijl, werd aan het einde van de Edo-periode gebouwd als bescherming tegen aanvallen uit het westen.   Later werd op deze plaats een burgeroorlog uitgevochten tussen het leger van de shogun en de troepen van het Meiji regime.

In de jaren 1910 werd het terrein een park.  Er werden meer dan duizend kersenbloesems geplant waardoor het nu de beste plaats is om kersenbloesems te zien in Hokkaido.  Het hoogtepunt van het bloeiseizoen is begin mei.

Beklim de 107 meter hoge Goryokaku toren voor het beste uitzicht over fort.

Fort Goryokay Hakodate

Hakodate Morning market

Gastronomen moeten zeker een bezoekje brengen aan deze versmarkt.  Inktvissen, king krab, gigantische oesters en andere lekkernijen liggen hier op een koper te wachten.  In een aantal stalletjes kan je kleine gerechtjes proeven

Cruise Japan (193)
Cruise Japan (194)
Cruise Japan (196)

Daisan Zaka Slope

Deze helling (Kinoshita’s helling) werd in 1987 uitgeroepen tot een van de ‘Hundred representative roads op Japan’.

Cruise Japan (220)

Kanemori Red-Brick Warehouse District

Deze voormalige havengebouwen uit de Edo-periode (1600 – 1867) huisvesten tegenwoordig allerlei leuke souvenirshops, kledingswinkels en restaurants. Er is zelfs een kapel waar je kan trouwen.

Hakodate was één van de eerste Japanse havens die werd geopend voor internationale handel.

Cruise Japan (222)
Cruise Japan (224)

Onuma Quasi-National Park

Wandelaars kunnen zich in dit park, omgeven door vulkanen, een hele dag vermaken.  Er zijn verschillende wandelroutes door, naar men zegt, een van de mooiste landschappen van Japan

Onuma Quasi National Park

Lake Toya

Op de vele eilandjes in dit meer in het Shikotsu-Toya National park vind je hot springs, een smeulende vulkaan, een 5-sterren hotel, een museum over vulkanen en een park vol prachtige beeldhouwwerken.

Bezienswaardigheden in Niigata en omgeving

Bezoek een sake-brouwerij

Tijdens je rondreis door Japan mag een bezoek aan een sake brouwerij niet ontbreken. De regio rond Niigata is bekend omwille van zijn rijstteelt.  Een rondrit door de regio is dan ook de moeite.  Bezoek onderweg  een van de vele sake-brouwerijen.  Bekende brouwerijen zijn Sasaiwai en Yamada.  Je kan bij beide brouwerijen terecht voor degustaties.

Wij bezochten Imayo Tsukasa

Vroeger lengden de brouwers de sake vaak aan met water om meer winst te maken.  Bij Imayo Tsukasa hebben ze dat nooit gedaan.  Zij staan nog steeds bekend als de beste Niigata-sake.  Sommige flessen zijn echte kunstwerken.

Cruise Japan (234)
Cruise Japan (249)
Cruise Japan (255)
Cruise Japan (250)

Bandaijima Building

Op de 31ste etage van dit gebouw is een uitkijkplatform vanwaar je een fenomenaal uitzicht hebt over de stad.  Je ziet de Shinanogawa rivier, eiland Sado en de Gozu bergketen.

Yahiko schrijn

Het Yahiko schrijn zou 1300 jaar geleden gebouwd zijn en is omgeven door bergen.  Binnen zie je een groot aantal culturele kunstwerken zoals zwaarden en kalligrafie.

Teradomari Fish Market

Langs het gelijknamige strand ligt de lokale vismarkt.  Ook hier vind je weer talrijke kleine restaurantjes waar je kraakverse vis en zeevruchten kan proeven.

Iwamuro Hot Spring

De liefhebbers van hot springs kunnen in deze regio terecht in de populaire Iwamuro hot sping. 

Volgens de legende stapte hier 300 jaar geleden een gewonde gans in het water waarop ze wonderbaarlijk genas.  Sindsdien is deze hot spring druk bezocht.

Shibata Kasteelruine

De stad Shibata ontstond 420 jaar geleden.  Het kasteel werd in 1598 gebouwd en was het centrum van heerschappij onder het bewind van samurai Mizoguchi.  De 3-etages hoge toren werd geheel in oorspronkelijke stijl gerestaureerd.

Shibata Castle

Shimizu garden

Vlakbij het kasteel van Shibata vind je deze elegante 17de eeuwe tuin in Kyoto-stijl.  Het park met zijn vele vijvers, bomen en grote verscheidenheid aan planten is in elk seizoen een bezoekje waard. Een bezoek aan een typisch Japanse tuin mag zeker niet ontbreken tijdens je rondreis door Japan.

Tijdens de voorlaatste dag van onze Princess cruise door Japan maakten we een uitstap naar Zuid-Korea.  Voor ons was dat een hoogtepunt van de reis dus we keren zeker een keer terug om Zuid-Korea uitgebreider te verkennen. Als je door Japan reist, probeer dan even een uitstapje naar Zuid-Korea te maken zodat je alvast een eerste indruk krijjgt.

Bezienswaardigheden in Busan

Busan of Poesan is na Seoul de grootste stad van Zuid-Korea.  De stad ligt aan de rivier Nakdong.  Op een oppervlakte van ruim 400 km² wonen maar liefst 4.6 miljoen inwoners.  Busan is een belangrijke havenstad aan de Japanse zee en staat bekend als de ‘zomerhoofdstad’ van Zuid-Korea vanwege de vele hot springs, stranden, bergen en tempels.
Lokale inwoners ontvluchten de drukte tijdens dagtochtjes naar de berg Kumjung.  Ook het Haeundae strand is drukbezocht.

Tijdens de Olympische Spelen in Seoel (1988)werd in de Baai van Busan de Olympische zeilwedstrijd gehouden.  De Aziatische Spelen van 2002 werden ook in Busan gehouden.  In datzelfde jaar ging hier ook het Wereldkampioenschap voetbal door.

Beomeosa Tempel

Deze prachtige tempel, middenin een loofbos op de helling van Mount Geumjeonsgan, is de hoofdtempel van de Jogye-orde van het Koreaans boeddhisme.  De oorspronkelijke tempel werd in 678 opgericht en in 1592 brandde hij af tijdens de Japanse invasie van Korea.  Tijdens de herbouw in 1602 brandde het gebouw opnieuw af.  De huidige gebouwen dateren uit 1613.

Een aantal gebouwen zijn nationaal erfgoed.

Cruise Japan (288)

Volgens de lengende heeft het water van de tempel magische krachten.  De 4 indrukwekkende standbeelden die de ingang bewaken zouden slechte geesten buiten houden.

Cruise Japan (276)
Cruise Japan (289)
Cruise Japan (285)

Bulguksa tempel

Deze ‘Tempel van het Boeddha land’ bevat 7 Koreaanse kunstschatten die op de Unesco Werelderfgoedlijst staan.   De tempel werd gebouwd tussen 751 en 774 door koning Pobhung als stille gebedsplaats voor de koningin.

Bulguksa Tempel

Haedong Yonggungsa tempel

De meeste Koreaanse tempels liggen in de bergen, maar deze tempel kijkt uit over de oceaan.  Tracht deze tempel in april te bezoeken want het is één van de toplocaties om kersenbloesems te zien.

Haedong Yonggungsa Tempel

United Nations Memorial Cemetary

Een bezoek aan deze erebegraafplaats is een absolute must.  Hier liggen 2299 soldaten begraven die na de Tweede Wereldoorlog meevochten om de verdeling van Korea te voorkomen.  Zuid-Korea werd gesteund door de Verenigde Naties, Noord-Korea door China.

Korea werd ook lange tijd bezet door Japan (1910 – 1945) en je proeft hier nog echt de haat tegen de Japanners.

Het kerkhof is verdeeld in verschillende vakken.  Elk land dat aan de zijde van Zuid-Korea streed, heeft een eigen gedeelte.

Eén van de Australische soldaten die hier begraven ligt, sneuvelde 1 maand na zijn huwelijk in 1951.  Zijn vrouw treurde haar leven lang. Toen ze in 2004 overleed, op 87-jarige leeftijd, had ze maar 1 wens, herenigd worden met haar echtgenoot.  Ze werd dan ook bij haar man begraven.

Cruise Japan (301) 2

Het riviertje dat over het terrein loopt is de Daunt Waterway, genoemd naar een Australische soldaat die op 17-jarige leeftijd sneuvelde.  Hij is het jongste slachtoffer op deze begraafplaats.

Cruise Japan (307)

Vanaf de begraafplaats heb je een geweldig uitzicht over Busan.  Tijdens het kersenbloesemseizoen is het hier extra mooi.

Cruise Japan (297)

Het is ook een mooie plaats om  van de kersenbloemsems te genieten.

Cruise Japan (296)

In het gebouw aan de voorkant kan je een film over de oorlog, met pakkende getuigenissen, bekijken en een klein museum bezoeken.  Tijdens ons bezoek was er een oud-strijder aanwezig die een daverend applaus kreeg.

Unitd Nations Memorial Cemetery Korea

Gyeongju

Dit openluchtmuseum toont je een blik op het leven tijdens de Silla dynasty (668 – 936 v.C.).  Het dorp staat op de Unesco Werelderfgoedlijst.

Het gebied is ingedeeld in 3 zogenaamde ‘gordels’.  De Namsangordel bevat een aantal prehistorische en historische overblijfselen.   In de Wolsonggordel vind je de ruiïne van het paleis van Wolsong en het Kyerim bos.  In de Tumuli Park Gordel liggen 20 koninklijke graftombes.

Ja-Gal-Ch’i Fish Market

Deze markt ontstond tijdens de Koreaanse oorlog en werd volledig gerund door vrouwen.  De markt dankt hier haar bijnaam ‘Aunt’s Market’ aan.  Je vindt hier vis, schaaldieren en exotisch zeewier.

Heb je meer tijd breng dan zeker een bezoek aan Gamcheon Cultural Village in Busan

Bezienswaardigheden in Kagoshima en omgeving

De laatste stop van onze Princess cruise rond Japan bracht ons naar Kagoshima, het Napels van het oosten.  De stad dankt deze bijnaam aan haar met palmbomen omzoomde lanen, ontspannen atmosfeer en de iconische vulkaan op de achtergrond.

Kagoshima was één van de eerste steden die in contact kwam met het westen.

Chiran

Bezoek het Samurai district met zijn vele goedbewaarde huizen en prachtige tuinen.  In deze buurt ligt ook het Kamikaze museum over de Kamikaze basis tijdens de Tweede Wereldoorlog.  Er hangen foto’s van alle piloten en afscheidsbrieven aan hun geliefden.

Kagoshima kasteel ruines

Het Kagoshima kasteel werd in 1602 gebouwd.  Het was een eenvoudig kasteel met slechts 1 toegangspoort.  Maar liefst twaalf opeenvolgende generaties van de Shimazu clan regeerden vanaf deze plaats.   Het kasteel werd volledig in de as gelegd tijdens een brand in 1873.  Op deze plaats werd later de slag om Shiroyama gehouden.  Saigo Takamori, de laatste samoerai, stierf tijdens deze gevechten waardoor er een einde kwam aan de Samoerai in de Japanse geschiedenis.

Sakurajima vulkaan

Vaar met een ferry tot dicht bij een van de actiefste Japanse vulkanen.  Deze ruim 1000 meter hoge vulkaan is overal in de stad zichtbaar.  Vanop de ferry zie je de rook en hoor je het gesputter van de vulkaan.

Lake Ikeda

Dit prachtige meer aan de voet van de prachtige Mount Kaimon, een conisch gevormde vulkaan, is de ideale plaats voor een boottocht.  Let op, want misschien zie je Issie, de Japanse versie van Nessie, het Monster van Loch Ness.

Lake Ikeda

Kirishima Onsen

Onsen of hot springs zijn één van de top bezienswaardigheden in Japan.  Kirishima Onsen is één van de meest bekende hot springs in de regio.  Er zijn 9 bronnen van verschillende grootte en er zijn maar liefst 20 herbergen.

Kirishima Onsen

Shiroyama Observatory

Shiroyama, dat zoveel wil zeggen als kasteelberg is een 107 meter hoge heuvel in het centrum van Kagoshima.  Destijds stond hier een kasteel, nu is er enkel een bos en een 2 kilometer lang wandelpad.  Aan het einde van de promenade is een uitkijkpunt vanwaar je uitzicht hebt over de stad met Mount Sakurajima en de Kinko baai op de achtergrond.

Shiroyama Observatory

Shochu Brouwerij

Je kan in Japan in bijna elke stad een sake brouwerij bezoeken.  De Shochu brouwerij is echter een bijzondere bezienswaardigheid in Japan.   Hier maken ze geen sake van rijst, maar van zoete aardappel.   Door een glazen wand kan je het productieproces zien en in de shop kan je allerlei soorten proeven.

Cruise Japan (348)
Cruise Japan (347)
Cruise Japan (343)

Met zicht op de vulkaan Sakurajima, het symbool van Kagoshima, zetten we koers richting Yokohama.  Uiteraard kan je je vakantie na deze cruise nog verlengen met een rondreis door het binnenland want er is nog zoveel meer te doen in Japan.  Wij misten tijdens deze reis vooral de kennismaking met Osaka en ook Hiroshima staat nog op ons lijstje.  Maar dat is geen probleem want nu hebben we tenminste een goed excuus om nog eens terug te keren.

Cruise Japan (357)

Was jij al in Japan?

Like it? Pin it!

Princess Cruise Rond Japan