Onze vrienden Joost en Catherine kochten enkele jaren geleden een tweede verblijf in Javea, Spanje.  Hun liefde voor de regio resulteerde uiteindelijk in de bouw van een luxe boutique hotel in Javea Spanje aan de populaire Costa Blanca.  Enkele maanden geleden gingen we al eens kijken hoe de werken vlotten en uiteraard moesten we nu het nieuwste luxe hotel van Spanje gaan testen en aantal Costa Blanca bezienswaardigheden bezoeken.

Review: Luxe boutique hotel in Javea Spanje

Ligging

The Adelante House ligt in de heuvels van Javea, op tien minuten van de kust. Vanuit dit luxe hotel geniet je van een prachtig uitzicht op het Montgo massief. Het gezellige stadje Denia bereik je binnen 30 minuten en in het populaire Moraira sta je binnen een kwartier.  Je hebt dan meteen een aantal Costa Blanca bezienswaardigheden te pakken.

Dit luxe boutique hotel in Spanje is makkelijk bereikbaar via de luchthaven van Valencia of Alicante.  

Dankzij haar ligging in de heuvels kom je in The Adelante House helemaal tot rust.  Als je even genoeg hebt van die rust, sta je echter op korte tijd in één van de toeristische stadjes in de buurt.

TIP: Aangezien Valencia op amper een uur rijden ligt, kan je je citytrip naar Valencia makkelijk combineren met een paar dagen rust in The Adelante House.

2019 06 15 Inauguracion The Adelante House Iah0041 Gonzalo Moreno

Kamers

Voor de inrichting van The Adelante House werd de bekende interieurarchitecte Jessica Bataille ingeschakeld.  Zij zorgde voor een authentieke, mediterraanse sfeer doorheen heel dit Spaanse boutique hotel.

De 8 kamers zijn allemaal verschillend ingericht en de sfeervolle badkamers zijn van alle gemakken voorzien.  In de badkamer word je verwend met heerlijke producten van Stella Maris.

Je voelt je hier meteen thuis en krijgt zin om je eigen slaapkamer na terugkeer opnieuw in te richten.

The Adelante House Img 1688

Faciliteiten

In de tropische tuin van dit boutique hotel in Javea Spanje, ligt een sfeervol zwembad.  De bamboe ligbedden met strooien parasolletjes nodigen je uit om een paar uurtjes van de zon te genieten.

Te warm?  Onder het prieeltje in de tuin is het heerlijk liggen.   Boek in de hand en roséetje erbij.  Meer moet dat niet zijn.  Het was in elk geval mijn favoriete plek voor een siësta.

Onder het overdekte terras geniet je ’s morgens van een heerlijk ontbijt.  Versgeperst fruitstap, heerlijk geurende koffie, yoghurt, verse broodjes en croissants met allerlei soorten beleg.  De overheerlijke Spaanse ham ontbreekt uiteraard niet.   Je eitje of pannenkoek wordt à la minute bereid in de open keuken.

Onder datzelfde overdekte terras vind je nog een zalige zithoek voor een ontspannen aperitief of digestief en een zithoek met TV.

2019 06 15 Inauguracion The Adelante House Iah0327 Gonzalo Moreno
2019 06 15 Inauguracion The Adelante House Iah0328 Gonzalo Moreno

Met je familie, collega’s of vrienden naar The Adelante House

Zoek jij samen met je familie of vrienden een leuk adres voor een top vakantie?  Dan is The Adelante House perfect!  Je huurt het hele hotel en geniet ’s morgens van een zalig ontbijt.  De rest van de dag staat de keuken ter beschikking.   De buitenkeuken is de ideale plaats voor een gezellige barbecue. 

Geen zin om zelf aan de slag te gaan?  In Javea Spanje en de omliggende dorpen zijn massa’s heerlijke restaurants.  Ik heb er heel wat getest en beschreven in dit verslag over de beste restaurants aan de Costa Blanca.   Op verzoek kan er echter ook een kok geregeld worden.

Als je met je collega’s een teambuilding, brainstormsessie of andere uitstap organiseert, kan je ook in The Adelante House terecht.  Zij beschikken over een praktische vergaderruimte die voorzien is van de modernste technologie zoals een Samsung Flip.  Niet alleen de kamers zijn hier prachtig maar ook het bureau accessoires design brengt je in zuiderse sferen.

2019 06 15 Inauguracion The Adelante House Iah0001 Gonzalo Moreno

Meer over Javea Spanje

Klimaat

Dankzij de ligging op het meest oostelijke puntje van Spanje heerst er in deze regio een microklimaat.  In de zomer is het hier, in tegenstelling tot veel andere plaatsen in Spanje, niet bloedheet.  Met een gemiddelde temperatuur van 30 graden is het hier heerlijk toeven.   In het voor- en najaar schommelt de temperatuur rond de 25 graden.   In december, januari en februari is het gemiddeld 16 graden.  Perfect voor wat uitstapjes in de buurt en veel beter dan de temperaturen in België en Nederland.

Overzicht Javea Spanje

Javea wordt door de locals Xabia genoemd.  Dit vissersplaatsje ligt ten noorden van Benidorm en dankt haar perfecte klimaat aan haar ligging tussen de kapen Cabo de San Antonio en Cabo de La Nao.  

Het stadje heeft een kustlijn van ongeveer 20 kilometer en is onderverdeeld in 3 delen:

  • Old Town ‘La Villa’: in het oude centrum verdwaal je in de smalle steegjes met charmante oude huisjes.  Er zijn hier talloze bars en restaurants voor een gezellig avondje uit.   De Iglesia-Fortaleza de San Bartolomé is een kerk uit de 16de eeuw.  Ook de markhallen en het gemeentehuis zijn absoluut een bezoek waard.
  • De haven ligt vlakbij de oude stad en staat bekend als 'Port Xabia’.  Er is een dagelijkse vismarkt en in de plaatselijke restaurants en tapas barretjes eet je dan ook kraakverse vis.
  • The Arenal is de dijk langs het brede witte zandstrand van Javea, Cala Arenal.  Langs de promenade liggen talloze restaurants, barretjes en winkeltjes.
El Arenal Javea

Verderop vind je kleine baaitjes met azuurblauw water en en witte strandjes.   Op de 162 meter hoge Kaap San Antonio staat een vuurtoren, de ruines van oude windmolens en een kapel.  De grot Cova dels Orguens kan je enkel met een bootje bereiken.  Vanaf hier kan je ook bijna naar Ibiza zwemmen maar voor de zekerheid zou ik in Denia de ferry nemen.  Op 2 uur sta je op het party eiland Ibiza.

Costa Blanca bezienswaardigheden

Benidorm

Als je aan de Costa Blanca denkt, denk je aan Benidorm.  Deze controversiële badplaats is absoluut een bezoekje waard.  Vergaap je aan de op elkaar gepropte strandgangers, de veel te bruine toeristen, eet friet met stoofvlees en drink er een Belgisch biertje bij.  Dit is de plaats waar de oudere, reislustige Belgen zich thuis voelen.  Het is niet mijn vakantiestek, maar als je er toch een keer passeert, kan ik Villaitana Golf Resort van harte aanbevelen.  Dit zalige resort ligt op de heuvel en kijkt uit over de skyline van Benidorm.  

Wist je dat de stad Benidorm moeite doet om haar skyline op de Unesco Werelderfgoedlijst te krijgen?

 

Skyline Benidorm

Altea

Naast Benidorm ligt het mondaine Altea.  In de charmante, oude binnenstad ligt de indrukwekkende Virgin del Consuelokerk aan de Plaza Iglesia.  Op het plein voor de kerk zijn veel gezellige restaurants.  Elke dinsdag vind hier een van de grootste markten van de Costa Blanca plaats.

In Altea Hills staat een prachtige, houten Orthodoxe kerk, Iglesia Ortodoxa Rusa San Miguel Arcangel.  Ze werd pas gebouwd in 2002 maar is een perfecte copie van 17de eeuwe Russisch Orthodoxe kerken.

Sportievelingen zullen genieten van de wandeling naar de top van de Sierra Helada.  Vanop de top geniet je van een spectaculair zicht over de Middellandse zee.

Als je met kinderen reist, moet je zeker een bezoekje brengen aan Aqualandia, een van de beste waterparken aan de Costa Blanca.

Altea

Guadalest

Dit bergdorpje ligt meer landinwaarts en bezoek je vooral voor de prachtige vergezichten over de omgeving.  Mis zeker het kasteel van Guadelest niet want van hieruit heb je het beste zicht over de bergen, het stuwmeer en het dorp.

Het stuwmeer van Guadalest ligt vlakbij het dorpje El Castell de Guadelest.  Het water van de rivier Guadelest komt in dit 86 hectare grote stuwmeer terecht.  Het water wordt gebruikt als drinkwater en voor de landbouw.

Avignon, Benidorm, Barcelona 244

Villajoyosa

Villajoyosa (of La Vila Joiosa)  is een superschattig dorpje dat een van de populaire Costa Blanca bezienszwaardigheden is.  De felgekleurde vissershuisjes vlakbij het strand dienden vroeger als herkenningspunt voor de vissers.

Chocladeliefhebbers mogen hier zeker het Chocolademuseum van de chocoladefabriek Valor niet missen.

Villajoyosa

Jalon

In Jalon (of Xalo) vind je een dagelijkse vlooienmarkt die het niveau van de talrijke toeristische marktjes overstijgt.  Hier verkopen ze geen nep-Chanel en geen Flamenco-jurkjes van Chinese makelij maar antiek, kunst en kitsch.

Gata de Gorgos

Dit schattige dorpje ligt slecht op een heel kort ritje van The Adelante House en is een authentieke Costa Blanca bezienswaardigheid.  Het dorpje dankt zijn naam aan de rivierbedding van de rivier de Gorgos die hier door de stad loopt.  Er wordt hier al eeuwenlang riet verbouwd .  Het is dan ook de perfecte bestemming als je handgemaakte manden of hoeden wil kopen.   Langs de hoofdstraat liggen talrijke winkels.  Muzikanten moeten hier zeker de plaatselijke gitarenfabriek bezoeken.

Gata De Gorgos 2

Denia

Denia is één van de meer bekende badplaatsen aan de Costa Brava.  Les Marines is met 3 km goudgeel zand, een van de populaire stranden.

Het kasteel van Denia ligt op een rots aan de haven en bewaakt Denia als sinds de 10de eeuw.

Als je de Montgo, die je ook ziet vanaf The Adelante House in Javea Spanje, wil beklimmen, dan doe je dat best vanaf hier.  Volg de CV-736 en parkeer je wagen aan de voet van de berg.  Vanaf deze kant is de wandeling het minst zwaar.   

Het uitzicht vanop de top zou spectaculair zijn maar aangezien het vreselijk weer was (en aangezien ik geen berggeit ben), heb ik de wandeling gelaten voor wat ze was.

Costa Blanca (45)

Restaurants aan de Costa Blanca

Ook tijdens dit bezoek deden wij weer een aantal culinaire ontdekkingen.   De gemarineerde oesters van Bar la Cabana waren heerlijk en het terras is een van de gezelligste plaatsjes die we al tegenkwamen.  Het is er vrij prijzig, maar wij vonden het wel de moeite.  Ook de 'Instagram-waardige-wall' is geweldig!  Alleen daarvoor zou je er al een terrasje gaan doen.

Img 9221
Img 9213

Chola is dan weer een authentieke tapas bar met een Aziatische twist.  Geen toeristen te bespeuren.  De patatas bravas zijn hier een waar kunstwerkje en de tonijn was hemels.  Absoluut een aanrader.

Img 9249
Img 9235

Voor meer restauranttips verwijs ik je graag naar Restaurants aan de Costa Blanca.


Als jij dus op zoek bent naar een ontspannen vakantie met familie of vrienden of zoek je een top locatie voor je volgende bedrijfsuitje, dan is  het luxe boutique hotel The Adelante House in Javea Spanje precies wat je zoekt.   Perfect om heerlijk te ontspannen en met  talloze restaurants en allerlei Costa Blanca bezienswaardigheden binnen je bereik.

UNIEK: The Adelante House biedt van 30 september tot 4 oktober eenmalig deze gastronomische reis naar Spanje aan.  

Like it? Pin it!

The Adelante House