Een paar jaar geleden, toen ik nog geen blog had, maakte ik met mijn BFFje een citytrip naar Rome. We vonden een aanbieding voor hotel Fontana en dat bleek een schot in de roos te zijn.  Vorige week verraste een collega zijn vrouw, voor hun 25ste huwelijksverjaardag, met een romantisch uitstapje naar Rome. Op mijn advies boekte hij een kamer in hotel Fontana en ook hij was heel enthousiast.  Hoog tijd dus om dat adresje met jullie te delen.

Hotel Fontana ligt niet in een of ander verborgen steegje, maar gewoon knal aan de Trevi Fontein.  Overdag is het dan ook mega druk, maar ik ga ervan uit dat je dan, in een stad als Rome, niet in je hotel zit.  Het is trouwens het enige hotel met frontaal zicht op de meest bekende fontein ter wereld.

Boek een kamer aan de voorkant en wacht tot je ’s avonds naar bed gaat.  Doe de luiken van je kamer open en geniet ongestoord van het meest waanzinnige uitzicht op deze uber-romantische fontein.  Er staat niemand rond de fontein en hij is prachtig verlicht.   Echt een top-momentje.

Klein minpuntje: 's nachts wordt het geld uit de fontein gehaald. Ze doen dat met een soort gigantische stofzuiger, onder politiebegeleiding want er wordt dagelijks een klein fortuin in de fontein gegooid.  Aangezien ze vlak onder je raam staan, word je daar wel wakker van als je geen vaste slaper bent.  Maar dat mag de pret niet drukken.  Het geld van de fontein gaat trouwens naar de opvang van daklozen. Als jij mt je allerliefste aan de fontein staat en een gooit, weet je dat het tenminste naar een goed doel gaat.

0191b811594d92a59cb76554b983dd0ddbc109be9f

Over hotel Fontana

Het hotel ligt in een 17de eeuws , voormalig klooster.  Ok, de kamers zijn klein maar het uitzicht maakt dat meer dan goed.  Bovendien zijn ze charmant ingericht en is alles heel netjes. Ook de badkamer is klein, maar het ontbreekt er aan niets.  Hotel Fontana is dan ook het perfecte adresje voor een romantisch weekendje Rome.

Hotel Fontana 1
Hotel Fontana

Een ander toppertje is het dakterras.  ’s Morgens geniet je hier aan een piepklein tafeltje van het uitzicht over de stad terwijl je ondertussen luistert naar het geklater van de Trevi Fontein.

Ook ’s avonds kan je hier een tafeltje reserveren voor een super romantisch diner.  Later op de avond schenkt de barman je de heerlijkste cocktails.

Hotel Fontana Rome Rooftopterrace

Ligging

Vanaf het vliegveld sta je met de Leonardo Express op een kwartiertje in Rome. Een ticket kost 14 euro.  Vanaf dan wandel je in 10 minuten naar het hotel .  Metrostation Barberini (lijn A) ligt op 5 minuten wandelafstand.

Ook de highlights van Rome liggen in een straal van 2 kilometer.   Op onderstaande kaart stippelde ik een wandeling van 11 km uit die je langs volgende bezienswaardigheden voert:

  1. Spaanse Trappen
  2. Villa Borghese
  3. Piazza del Popolo
  4. Piazza Navona
  5. Pantheon
  6. Forum Romanum
  7. Circus Maximus
  8. Colloseum
01a45c6c23a042db207e1b7080ddb2fb0207ed3a93
01fde8c0293243547214e1a43219f649770df6e6dc

Voor Vaticaanstad moet je iets verder stappen (of de bus of taxi nemen) want dat ligt 3 km van het hotel verwijderd.

Ook reisblogger Lies werkte een planning uit waarmee je op één dag de highlights van Rome kan zien.


Restauranttip

Ook voor lekker eten moet je niet ver wandelen.  

  • La Cantina Romana is een super gezellig restaurantje in een klein steegje.  Bij mooi weer staat er een klein terras voor de deur, maar ook binnen is het heel charmant om te zitten.  Perfect voor een romantisch diner.
  • Obica Campo dei Fiori is een authentieke mozarella bar. 

Beide restaurants liggen op wandelafstand van het hotel.

La Cantina Romana 2 2
La Cantina Romana

Ik ga uit principe nooit twee maal naar hetzelfde hotel, maar voor hotel Fontana zou ik toch een uitzondering durven maken.  Pak dus snel je weekend tas in en ontdek de meest romantische kant van Rome. 

Ken jij nog verborgen parels in Rome?  Deel ze hieronder in de reacties.

Tophotelletje In Rome