Na een fantastische rondreis door Zuid-Afrika, namen wij vanuit Kaapstad het vliegtuig naar Victoria Falls Airport voor het allerlaatste deel van onze vakantie.  Meer over onze reis lees je in Zuid-Afrika deel 1 en Zuid-Afrika deel 2.   

Wij sloten onze vakantie af in het historische The Victoria Falls hotel.    Dit iconische hotel uit 1904 hoort met recht en rede bij The Leading Hotels of the World.     Het hotel is uitmuntend, maar de ligging is echt top of the bill.     Van hieruit heb je een fantastisch zicht op de Victoria Falls.   De beste tijd voor een bezoek is van december tot maart omdat het watervolume dan het grootst is.    Vooraf stelde ik mij iets à la Niagara voor, maar niets is minder waar.   Niagara is een kleine kermis, midden in de stad maar Vic Falls ligt midden in de natuur.    Met haar 1708m is het de breedste waterval ter wereld.   Per minuut valt er 500 miljoen liter water over de rand.  De waterval ligt in de Zambezi op de grens van Zimbabwe en Zambia.  En uiteraard staat dit natuurspektakel op de Unesco-werelderfgoedlijst.


De eerste blanke die de waterval zag was Dr. Livingstone.  Hij week bij de naamgeving voor de eerste en enige keer in zijn leven af van zijn gewoonte om de plaatselijke namen te behouden. Hij noemde deze watervallen naar de toenmalige koningin van het Verenigd Koninkrijk, koningin Victoria.
De lokale bevolking noemt deze watervallen Mosi-oa-Tunya ( de rook die dondert).
De wandeling langs de watervallen is werkelijk fantastisch.  Dit natuurspektakel valt met geen woorden te beschrijven.  Ik kan hier uren van genieten.   In dit geval zeggen foto's meer dan woorden

Victoria Watervallen 2

Wil je de watervallen vanuit een ander perspectief zien, boek dan een raftingtocht op de Zambezi.    Zoek je een adrenaline kick?    Boek een bungee sprong vanaf de Victoria Falls bridge.   Destijds was dit met 111 meter de hoogste sprong ter wereld.  Ondertussen zijn er veel hogere sprongen mogelijk, maar de locatie blijft volgens mij onovertroffen.    Mijn man boekte een sprong, maar vond het toch wel heel angstaanjagend toen hij op het platform stond.   Toen duidelijk was dat hij zijn geld terug kreeg als hij niet sprong, was de beslissing snel gemaakt.    Hij heeft dus niet gesprongen maar bungee springen toch van zijn bucketlist geschrapt.


In het Victoria Falls treinstation kan je een treinrit boeken met een oude locomotief die je tot in Zambia brengt.     Hier kan je de watervallen vanaf de andere oever bekijken.   


Hiermee kwam er echt een einde aan onze fantastische huwelijksreis.    Wij sloten Zuid-Afrika voor eeuwig in ons hart.

 

Trein Op Victoria Falls Bridge

Reisduur: 23 dagen

Reistijd: Oktober – november


Wij vlogen destijds met Air France, maar ook KLM vliegt meermaals per week op Johannesburg en Zuid-Afrika.    Alle maatschappijen die Zuid-Afrika aandoen, bieden nachtvluchten aan.    KLM vliegt echter op de heenweg overdag.

Ook in de ban van Afrika?  Als je graag meer wil weten over verschillende safari bestemmingen en de beste reistijdens, lees dan hier verder.