Na talloze reizen naar meer dan 70 bestemmingen blijft Zuid-Afrika met stip op 1 in mijn lijstje favoriete bestemmingen.  Het heeft dan ook werkelijk alles.  De kosmopolitische stad Kaapstad, adembenemende wildparken met the Big Five, charmante hotels, overheerlijke gastronomie en een zacht klimaat om maar enkele hoogtepunten te noemen.   Tijdens deze rondreis vanuit Kaapstad ontdek je Kaapstad en de bekende tuinroute, je maakt een korte safari en verkent de ongerepte westkust, een walhalla voor gastronomen.

Higlights van deze rondreis vanuit Kaapstad

  • Kaapstad
  • Langebaan en Paternoster
  • Safari in Sanbona Wildlife Reserve
  • Knysna
  • Hermanus
  • Franschhoek

Verblijf tijdens je rondreis vanuit Kaapstad

3 nachten in Camps Bay Retreat, Kaapstad.   B&B

3 nachten in The Farmhouse hotel, Langebaan B&B

2 nachten in Sanbona Wildlife Reserve, Sanbona FI (alle maaltijden, toegangsfee en safari's)

2 nachten in Pezula Nature Hotels & Spa, Knysna B&B

2 nachten in Harbour House Hotel, Hermanus B&B

2 nachten in Droom Guesthouse, Franschhoek, B&B

Circuit

Na aankomst in Kaapstad checkt u in in mijn favoriete hotel in de regio, Camps Bay Retreat.   Dit luxe boutique hotel ligt op een prachtig domein met uitzicht op zee.   Een perfect begin van deze rondreis door Zuid-Afrika.

De komende dagen heeft u volop de tijd om de belangrijkste bezienswaardigheden van Kaapstad te ontdekken.

Daarna reist u verder naar Langebaan aan de minder bekende westkust van Zuid-Afrika.   De prachtige lagune, de ongerepte natuur en de overheerlijke gastronomie maken dit tot een van de hoogtepunten.   Van hieruit kan je ook een bezoek brengen aan Paternoster, het mekka voor gastronomen.

Uw volgende stop is het Sabona Wildlife Reserve.  Tijdens uw safari aan de Kaap logeert u in een luxe tented camp.   Voordeel van een safari aan de Kaap: malariavrij!

Vanuit het mondaine Knysna kan u een bezoek brengen aan TsiTsikamma National Park, een boottocht maken op de adembenemende lagune of met een kajak op zee gaan.

In Hermanus kan u in de maanden juni - december walvissen spotten.   Reist u buiten deze periode dan zou Ik Hermanus overslaan en vervangen door bv een verblijf in Oudtshoorn.

De reist eindigt in Franschhoek, het hart van de wijnregio.   u logeert hier in het charmante hotel Droom Guesthouse van ex-K3 Kathleen.  Proef de beste Zuiid-Afrikaanse wijn in Stellenbosch en Franschhoek.   Sluit uw rondreis vanuit Kaapstad af met een gastronomisch hoogtepunt in La Petite Colombe.

Maatwerk

Bovenstaande reis is slechts een voorbeeld.  Als u meer tijd heeft, kan u kiezen voor een verlenging aan de tropische stranden van Zanzibar of andere eilandjes.   Uiteraard kan je deze reis ook prima combineren met een rondreis of safari in een van de buurlanden. 

Prijs op aanvraag

 

klik hier voor meer inspiratiereizen door Zuid-Afrika

Algemene informatie

Zuid-Afrika is het meest verscheiden land van Afrika.   Het is dan ook 40 x groter dan België en 29 x groter dan Nederland.

De meeste inwoners spreken Engels en Afrikaans (dat heel erg verwant is met ons Nederlands).

Hoofdstad; Pretoria

Munt: Zuid-Afrikaanse Rand.

Route van deze rondreis vanuit Kaapstad

 

Beste reistijd voor een rondreis vanuit Kaapstad

In Zuid-Afrika zijn de seizoenen omgekeerd. Tijdens onze zomer is het daar winter en tijdens onze herfst is het daar lente.

In principe kan u het hele jaar naar Zuiid-Afrika reizen maar aan de Kaap kan het tijdens de winter (juli/aug) fris zijn.  

De beste reistijd voor uw rondreis vanuit Kaapstad is van november tot en met februari.  Van april tot en met oktober is het droog en heb je meer kan om wilde dieren te spotten omdat ze dan vaak in de buurt van een drinkplaats te vinden zijn.

Om walvissen te spotten in Hemanus reist u best tussen juni en december.

Bewaar voor later!

Rondreis Vanuit Kaapstad

Interesse in deze reis?  Neem dan vrijblijvend contract met ons op.