Het autonome Baskenland is een bijzondere regio in Spanje.  Aan de ene kant vind je het ultra moderne Guggenheim in Bilbao en aan de andere kant het authentieke San Sebastian.  De regio staat vooral bekend om de uitmuntende keuken.  Of je nu in een sterrenrestaurant zit of op een barkruk van de traditionele pintxos geniet, alles is hier een feestje voor je smaakpapillen.  Ook wijnliefhebbers komen tijdens deze rondreis door Rioja en het Baskenland aan hun trekken.  In de Rioja produceren ze namelijk Spaanse wijn van topkwaliteit.

Highlights van deze rondreis door La Rioja en Baskenland

 • San Sebastian
 • Bilbao
 • Guggenheim
 • Hondaribbia
 • Pamplona
 • La Rioja
 • Riojaanse wijnroute

Verblijf

Tijdens deze rondreis verblijft u in kleinschalige, charmante boutique hotels. 

2 nachten in Hotel Villa Soro****

2 nachten in Finca de los Arandinos****

2 nachten in Hotel Tayko ****

Circuit

Deze rondreis start in San Sebastian, de meest mondaine badplaats van van de regio.  De komende twee dagen heeft u volop gelegenheid om van de Baskische keuken te genieten.  De pintxos (Baskische variant van de tapas) zijn om van te watertanden.  Op verzoek reserveren wij graag één tafel in één van de tientallen sterrenrestaurants in de regio.

Overdag beklimt u één van de markante heuvels, maakt u een fietstocht onder begeleiding van een gids of geniet van een middag op het strand.   

Via Hondarribia en Pamplona trekt u naar La Rioja.   Bezoek in Hondaribbia zeker de pittoreske visserswijk met haar gekleurde huisjes.  Ook Pamplona, bekend om de stierengevechten verdient zeker een bezoek.  Slenter door het historische centrum en bezoek de highlights van deze oude vestingstad.

De volgende dag volgt u de Sierra de la Demanda, een populaire wijnroute door de Rioja.  Deze route noemt men ook wel eens de kloosterroute.  U passeert dus niet alleen wereldvermaarde bodega's maar ook spectaculaire klooster, abdijen en kastelen.   Dit stukje Spanje lag dan ook op bedevaartsroute naar Santiago de Compostela

De laatste 2 dagen van uw trip brengt u door in Bilbao.  Aan bezoek aan het Guggenheim is hier absoluut een must.  Verder verkent u deze charrmante havenstad en pikt u uiteraard nog wat pintxos mee.

Maatwerk

Bovenstaande reis is slechts een voorbeeld.  Uiteraard kan deze reis volledig aangepast worden aan uw wensen.

Als u met het vliegtuig reist, vliegt u heen en terug op Bilbao en huurt u ter plaatse een auto.

Reist u liever met uw eigen wagen, dan kan u op de heenweg een halte maken in Bordeaux.  Bezoek hier zeker de binnenstad (Unesco Werelderfgoed, Dune du Pilat (de hoogste zandduin in Europa) en de wijnkastelen van Bordeaux.

Op de terugreis kan u halt houden in de Loire om de prachtige kastelen van deze regio te ontdekken.

Prijsindicatie: vanaf 900 euro per persoon

Inclusief

 • 6 overnachtingen in vernoemde hotels of gelijkwaardig
 • 6 x ontbijt
 • middenklasse huurauto

Exclusief

 • Vlucht
 • Verzekering
 • Overige maaltijden

Algemene informatie La Rioja en Baskenland

Het Baskenland is een autonome regio in het noorden van Spanje.  Naast Spaans spreekt men hier vooral Baskisch..  Het Baskisch toont geen enkele overeenkomst met andere talen.

In het verleden leed de regio onder de terreur van Eta.  In 2011 legden deze echter de wapens neer en kwam er een einde aan het geweld.

La Rioja is een provincie in Spanje en grenst aan het Baskenland.   De Ebro en de Rio Oja maken van deze regio een belangrijke wijnstreek.  

Sinds 1982 is het een autonome regio.

Bekijk op onderstaande kaart de route van deze rondreis door La Rioja en Baskenland.

Klimaat La Rioja en Baskenland

Het Baskenland kent een mediterraan klimaat met warme en droge zomers en frisse winters.   

Van juni tot september schommelt de temperatuur tussen 21 en 25 graden.

La Rioja kent een zeeklimaat.  In de zomermaanden is het hier met temperaturen tussen 24 en 28 graden iets warmer dan in het Baskenland.   De wintermaanden zijn net zoals in het Baskeland vrij fris met temperaturen rond 10 graden.

De beste reistijd voor deze rondreis door La Rioja en het Baskenland is van juni tot en met september.

Bewaar deze voor later!

Rondreis Door La Rioja En Baskenland

Interesse in deze reis?  Neem dan vrijblijvend contact met me op.