Welkom bij deze betoverende reis door het prachtige Jordanië, waar geschiedenis, cultuur en natuur samenkomen om een onvergetelijke ervaring te creëren. Tijdens deze rondreis nemen we je mee op een reis langs enkele van de meest iconische en adembenemende locaties van het land, van de bruisende hoofdstad Amman tot de oude stad Petra, langs historische bezienswaardigheden, adembenemende landschappen en unieke ervaringen.

Rondreis door Jordanië in 8 dagen

Dag 1 en 2: Amman

Onze 8 daagse rondreis door Jordanië begint in de bruisende hoofdstad, Amman. Hier kun je je onderdompelen in de levendige sfeer van de stad, een bezoek brengen aan de oude citadel met zijn fascinerende archeologische opgravingen, en slenteren door de kleurrijke markten van de oude binnenstad.

Aangezien onze vlucht in de avond arriveerde, werden we meteen naar Hotel Landmark in Amman gebracht.   Op tijd te bed om de volgende dag uitgerust te starten met onze vakantie in Jordanië.

De volgende ochtend pikte onze chauffeur ons op om te starten met de Panoramic City Tour.  Hiervan bleef vooral het zicht over het Romeinse Amfitheater ons bij.

1. Panoramic City Tour

Romeins Amfitheater van Amman

In het hart van Amman staat een monument dat al eeuwenlang getuige is van de ups en downs van de menselijke geschiedenis - het Romeinse Amfitheater. Dit indrukwekkende bouwwerk, dat dateert uit de 2e eeuw na Christus, is een levendig bewijs van de Romeinse invloed in deze regio en een belangrijke culturele en historische bezienswaardigheid voor zowel lokale bewoners als internationale bezoekers.

Het Romeinse Amfitheater van Amman is gebouwd in de klassieke Romeinse stijl en bood plaats aan meer dan 6.000 toeschouwers. Het theater is uitgehouwen in de heuvels van Amman en biedt een adembenemend uitzicht op de omliggende stad. De architectonische details, waaronder de goed bewaarde rijen zitplaatsen, de imposante podiumstructuur en de indrukwekkende façade, getuigen van het vakmanschap en de schoonheid van de Romeinse bouwkunst.

Gedurende de Romeinse periode diende het amfitheater als een centrum van entertainment en sociale activiteiten, waar lokale inwoners en bezoekers konden genieten van gladiatorengevechten, chariotraces, theatervoorstellingen en andere culturele evenementen. Het theater was het middelpunt van het openbare leven in Amman en speelde een belangrijke rol in de sociale en politieke dynamiek van de stad.

Vandaag de dag blijft het Romeinse Amfitheater een levendige erfenis van het verleden, een plek waar geschiedenis en hedendaagse cultuur samenkomen. Het theater wordt nog steeds gebruikt voor speciale evenementen, concerten en festivals, waardoor het een populaire bestemming is voor zowel lokale bewoners als toeristen. Een bezoek aan het amfitheater biedt niet alleen de kans om de oude glorie van het Romeinse rijk te ervaren, maar ook om te genieten van de levendige sfeer en het bruisende culturele leven van modern Amman.

Het Romeinse Amfitheater van Amman is veel meer dan alleen een historisch monument - het is een levendig symbool van de tijdloze schoonheid, kracht en veerkracht van de menselijke beschaving. Een bezoek aan dit indrukwekkende bouwwerk is een onvergetelijke ervaring die je mee terugvoert naar de grootsheid van het oude Romeinse rijk en je laat kennismaken met de levendige cultuur van hedendaags Jordanië.   Een bezoek is dan ook een geweldige start van je vakantie in Jordanië.

Img 7514

2. Bezoek Jerash

Jerash is een van de best bewaarde Romeinse provinciale steden ter wereld en één van de hoogtepunten tijdens je rondreis door Jordanië. Wandel door de majestueuze ruïnes, bewonder de prachtige architectuur van de tempels en theaters, en waan jezelf even terug in de tijd van het Romeinse Rijk.

Jerash, gelegen op ongeveer 50 kilometer ten noorden van Amman, is een van de best bewaarde Romeinse provinciale steden ter wereld en een ware schat van Jordanië. Het is een plek waar de eeuwenoude geschiedenis tot leven komt en waar bezoekers de pracht en praal van het Romeinse rijk kunnen ervaren.

Stap terug in de tijd en dompel jezelf onder in de grandeur van het oude Romeinse rijk met een bezoek aan Jerash, een van de best bewaarde Romeinse steden buiten Italië. Gelegen op slechts een uur rijden ten noorden van Amman, biedt Jerash een uniek inzicht in de architectuur, cultuur en geschiedenis van de regio.

Archeologische Schatten

Bij aankomst in Jerash word je begroet door een indrukwekkend landschap van eeuwenoude ruïnes en monumenten. Hoewel de site gigantisch groot is, denkt men dat er nog veel meer restanten onder de grond zitten.  Het is echter onmogelijk om deze bloot te leggen omdat de omgeving rond Jerash volledig bebouwd is. 

Wandel langs met marmer geplaveide straten die zijn omzoomd door majestueuze zuilen en bewonder goed bewaarde structuren zoals de Tempel van Artemis, de Triomfboog van Hadrianus en het Ovale Forum.

Img 7529
Img 7532

Het hoogtepunt van Jerash en van je reis naar Jordanië, is zonder twijfel het prachtige Romeinse theater, dat dateert uit de 2e eeuw na Christus en plaats biedt aan meer dan 3.000 toeschouwers. Met zijn indrukwekkende akoestiek wordt het theater nog steeds gebruikt voor culturele evenementen en optredens, waardoor bezoekers de kans krijgen om de oude glorie opnieuw te beleven.

Onze gids toonde ons op welke plaats je moest staan om de aktoestiek volledig tot zijn recht te laten komen.   20 centimer meer naar links of naar rechts maakte een hemelsbreed verschil.

Img 7548

3. Ajlun Castle

Hoog op een heuveltop in het noorden van Jordanië, niet ver buiten Amman, staat Ajlun Castle, een imposant symbool van militaire macht en strategie dat eeuwenlang heeft gewaakt over het landschap van de Ajlun-regio. Dit middeleeuwse kasteel, ook wel bekend als Qal'at Ar-Rabad, biedt niet alleen een adembenemend uitzicht op de omliggende valleien en bergen, maar ook een fascinerende inkijk in de geschiedenis en cultuur van Jordanië.

Gebouwd in de 12e eeuw door de Ajlun-clan van de Arabische stam van Banu Ajlun, diende Ajlun Castle als een strategisch bolwerk tegen invasies van buitenaf. Met zijn massieve muren, torens en grachten was het kasteel een onneembare vesting die de lokale bevolking beschermde tegen vijandelijke legers en plunderaars.

Het kasteel is gebouwd met behulp van lokale kalksteen en biedt een intrigerende mix van islamitische en Europese ontwerpelementen.  Tijdens je rondreis door Jordanië zal je deze mengeling van stijlen meermaals tegenkomen.  Binnen de muren van het kasteel vind je ook een kleine moskee, een binnenplaats en verschillende woonvertrekken die een glimp bieden van het dagelijks leven in de middeleeuwen.

Een van de hoogtepunten van een bezoek aan Ajlun Castle is het adembenemende uitzicht vanaf de top van de heuvel. Vanaf hier kun je genieten van een panoramisch uitzicht op de weelderige groene valleien, glooiende heuvels en majestueuze bergen van de Ajlun-regio.  Ook dit is weer een pareltje dat je niet mag missen tijdens je rondreis door Jordanië.

Img 7552

Na een inspannende dag keren we terug naar Hotel Landmark in Amman.   Morgen staat er weer een drukke dag op het programma.

Dag 3: Madaba - Mount Nebo - Dode Zee - Petra

Op weg naar de Dode Zee stoppen we bij Madaba, bekend om zijn prachtige mozaïeken, waaronder de beroemde kaart van Jeruzalem uit de 6e eeuw. Vervolgens gaan we naar Mount Nebo, waar volgens de bijbelse overlevering Mozes het Beloofde Land zag. Geniet van het adembenemende uitzicht over de Jordaanvallei en de Dode Zee.

1. Madaba

Gelegen in het hart van Jordanië, op slechts een steenworp afstand van de bruisende hoofdstad Amman, ligt Madaba, een stad doordrenkt van geschiedenis, cultuur en prachtige mozaïeken. Van zijn eeuwenoude Byzantijnse kerken tot zijn levendige markten en gastvrije gemeenschap, Madaba biedt een betoverende reis terug in de tijd en een unieke kijk op de rijke erfenis van Jordanië.

Madaba staat wereldwijd bekend om zijn prachtige Byzantijnse mozaïeken, die dateren uit de 5e tot de 7e eeuw na Christus. Een van de meest beroemde mozaïeken is de kaart van Jeruzalem en het Heilige Land, te vinden in de Grieks-orthodoxe kerk van Sint-Joris. Deze ongelooflijke mozaïek, bestaande uit meer dan twee miljoen stukjes steen, biedt een gedetailleerde kaart van Jeruzalem en omliggende gebieden uit de Byzantijnse periode.

Img 7559
Img 7563

Naast zijn prachtige mozaïeken herbergt Madaba ook een schat aan andere historische bezienswaardigheden. Breng een bezoek aan de kerk van de apostel Johannes, de kerk van de martelaren en de kerk van de Maagd Maria om meer te weten te komen over de rijke christelijke tradities van de stad. Verken ook de archeologische site van Tell Madaba, waar je overblijfselen kunt zien van oude nederzettingen uit de ijzertijd tot de islamitische periode.

Ook wandelaars komen hier aan hun trekken dankzij de uitgestippelde wandelingen.   De meest bijzondere wandeling voert je in het nabijgelegen Wadi Mujib door een spectaculaire kloof .

2. Mount Nebo

Hoog boven de vruchtbare valleien en woestijnlandschappen van Jordanië torent Mount Nebo uit als een heilige getuige van eeuwenlange spirituele betekenis en adembenemende natuurlijke schoonheid. Deze iconische berg, gelegen op slechts een klein eindje rijden van de bruisende hoofdstad Amman, is een belangrijke religieuze en toeristische bestemming die bezoekers betovert met zijn panoramische uitzichten en rijke geschiedenis.

Mount Nebo is in het bijzonder bekend vanwege zijn rol in de bijbelse tradities, waar het wordt beschouwd als de plaats waar Mozes voor het eerst het Beloofde Land zag nadat hij met zijn volk 40 jaar door de wildernis had getrokken. Volgens de overlevering werd Mozes op deze heilige berg begraven, en in de loop der eeuwen is Mount Nebo uitgegroeid tot een belangrijk bedevaartsoord voor zowel christenen als moslims. De berg herbergt de gedenkwaardige Herdenkingsplaats van Mozes, waar bezoekers kunnen staan op dezelfde plek als de bijbelse profeet en genieten van het uitzicht over de dichte bossen van de Jordaanvallei en de glinsterende wateren van de Dode Zee.

De kerk op Mount Nebo werd in de 2de helft van de 4de eeuw gebouwd op de restanten van een bestaand gebouw.  Neem zeker binnen een kijkje want ook hier tref je weer prachtige mozaïekvloeren aan.

Een rondreis door Jordanië is niet compleet zonder een bezoek aan deze heilige plaats.

Img 7583
Img 7579
Img 7589
Img 7580

Op 20 maart 2020 startte de pelgrimstocht van de paus door het heilige land.  Vanop Mount Nebo keek hij over het beloofde land.  Als symbool van vrede liet hij deze olijfboom planten.

Img 7593

3. Dode Zee

Je vakantie in Jordanië is niet compleet zonder een bezoek aan de Dode Zee.  De rest van de dag staat dan ook in het teken van ontspanning en verjonging aan de Dode Zee, het laagste punt op aarde. Drijf op het zoute water, laat jezelf verwennen met een modderbad en geniet van de therapeutische eigenschappen van de mineralenrijke modder en water.

Gelegen op het scharnierpunt van Israël, Jordanië en de Westelijke Jordaanoever, is de Dode Zee een van 's werelds meest intrigerende natuurlijke wonderen. Hier zijn enkele feiten die je moet weten voordat je deze unieke bestemming verkent:

 • Laagste Punt op Aarde: De Dode Zee staat bekend als het laagste punt op aarde, met een oppervlak dat maar liefst 430 meter onder zeeniveau ligt. Dit creëert een surrealistisch landschap dat je nergens anders op aarde zult vinden.
 • Hoge Zoutconcentratie: De Dode Zee staat bekend om zijn extreem hoge zoutconcentratie, ongeveer tien keer zouter dan de oceaan. Deze concentratie zorgt ervoor dat mensen en objecten drijven op het wateroppervlak, wat een unieke zwemervaring biedt.   
 • Therapeutische Modder: Langs de oevers van de Dode Zee vind je dikke lagen modder met een hoog mineraalgehalte, waarvan wordt gezegd dat ze helende eigenschappen hebben voor de huid. Veel bezoekers komen hier om zichzelf in te smeren met deze modder en te genieten van de verjongende effecten.
 • Geneeskrachtige Eigenschappen: De combinatie van mineralen in het water en de modder van de Dode Zee staat bekend om zijn geneeskrachtige eigenschappen. Mensen met aandoeningen zoals psoriasis en artritis komen hier vaak naartoe voor natuurlijke verlichting. Mensen met huidaandoeningen moeten dus zeker een reis naar Jordanië overwegen. Als je ergens een wondje hebt, prikt dat in eerste instantie heel erg.   De pijn verdwijnt echter meteen.
 • Adembenemende Zonsondergangen: De Dode Zee biedt ook een spectaculair uitzicht op de zonsondergang, waar de zon langzaam zakt achter de omliggende bergen, waardoor de hemel verandert in een palet van rood, oranje en roze.

Of je nu op zoek bent naar ontspanning, avontuur of genezing, de Dode Zee is een bestemming die je zintuigen zal prikkelen en je een ervaring zal bieden die je nooit zult vergeten. Kom en ontdek de magie van deze unieke plek!

TIP: door de hoge concentratie zout, is de zeebodem hier heel hard en scherp door het opgehoopte zout.  Investeren in een paar waterschoentjes is geen overbodige luxe.

Img 7604
Img 7598
Wist-je-datjes over de Dode Zee:
 • Het is het laagst gelegen meer ter wereld
 • In 2019 lag de waterspiegel op 430.5 meter onder zeeniveau.  Daarmee is het ook de laagst gelegen plek op aarde
 • Doordat het instromend water verdampt, is het meer zeer rijk aan mineralen
 • De zoutconcentratie bedraagt 33%
 • Na het Don Juanmeer op Antarctica en het Assalmeer in Djibouti is dit het zoutste water op aarde

Fan van zout water?  Overweeg dan eens een week in Senegal en breng een bezoek aan het Lac Rose.

Na een paar uurtjes ontspanning rijden we verder naar Petra waar we overnachten in Petra Hotel.

Dag 4: Petra

En nu is het tijd voor het hoogtepunt van onze rondreis door Jordanië: Petra, de legendarische roze stad die eeuwenlang verborgen lag achter een smalle kloof. Verken de mysterieuze ruïnes, bewonder de prachtige gebeeldhouwde architectuur en laat je betoveren door de tijdloze schoonheid van deze UNESCO-werelderfgoedlocatie. 

Petra, de legendarische "Roze Stad", is ongetwijfeld een van de meest adembenemende en mysterieuze archeologische vindplaatsen ter wereld. Gelegen tussen de steile rotsen en ravijnen van zuidelijk Jordanië, is Petra een stad die eeuwenlang verborgen lag voor de buitenwereld totdat ze in de 19e eeuw werd herontdekt door westerse ontdekkingsreizigers. Je bent niet op reis geweest Jordanië als je niet in Petra bent geweest.

 • De meest iconische bezienswaardigheid van Petra is zonder twijfel de Treasury, een indrukwekkend gebeeldhouwd monument dat bijna 40 meter hoog is en uit de rotsen lijkt te rijzen als een fabelachtige schat. Maar Petra heeft nog veel meer te bieden dan alleen de Treasury; de uitgestrekte site herbergt talloze prachtige tempels, koninklijke graven, amfitheaters en woonhuizen die
 • De Roze Stad: Petra staat bekend als "De Roze Stad" vanwege de rozerode kleur van de zandstenen rotsen waaruit de monumenten zijn gehouwen. Deze indrukwekkende architectuur dateert uit de 4e eeuw voor Christus en werd door de Nabateeërs uitgehouwen en uitgebreid.
 • De Siq: De toegang tot Petra wordt gemarkeerd door de Siq, een smalle kloof van ongeveer één kilometer lang die wordt omgeven door steile rotswanden die tot wel 200 meter hoog zijn. Het is een adembenemende doorgang die leidt naar de verborgen schatten van Petra, waaronder het beroemde Al-Khazneh (de Schatkamer).
 • Al-Khazneh (de Schatkamer): Een van de meest iconische bezienswaardigheden van Petra is Al-Khazneh, ook wel bekend als de Schatkamer. Dit imposante monument, uitgehouwen uit de rotsen, diende mogelijk als een koninklijk mausoleum of als een tempel. Het is vooral indrukwekkend bij zonsopgang wanneer de eerste zonnestralen de façade verlichten.
 • Verborgen Schatten: Terwijl Al-Khazneh het meest iconische monument van Petra is, heeft de oude stad nog veel meer te bieden. Van koninklijke tombes en theaters tot tempels en woonhuizen, elke hoek van Petra onthult een nieuw stukje geschiedenis en architectonische pracht.
 • Nachtelijke Betovering: Petra By Night-tour, wordt omschreven als een magische ervaring waarbij de oude stad 's nachts wordt verlicht door duizenden kaarsen.  Bezoekers kunnen genieten van traditionele muziek en verhalen terwijl ze door de verlichte Siq wandelen naar Al-Khazneh.  Wij deden dit niet maar een collega-blogger wist me te vertellen dat het een enorme tegenvaller was;   

Of je nu een geschiedenisliefhebber, een avonturier of een natuurliefhebber bent, Petra zal je zeker betoveren met zijn mysterie, schoonheid en rijke erfgoed. Het is een bestemming die op de bucketlist van elke reiziger moet staan en een ervaring die je nooit zult vergeten.

Img 7662
Img 7671
Img 7666
Img 7699

De graftombe Ak Khazneh is het bekendste bouwwerk van Petra.  In de laatste bocht van de kloof doemt de gevel van dit prachtige bouwwerk langzaam op.   Iedereen heeft al foto's gezien van dit indrukwekkende monument maar in het echt is het nog spectaculairder.  

Weetje: aangezien er geen hout voorhanden was, kon men hier geen steigers maken.   De bouw van Ak Kahzneh begon dan ook bovenaan en de rode zandsteen werd naar beneden toe uitgehakt.    De stenen gebouwen werden gemaakt met steen uit een nabijgelegen groeve.   Aangezien de groeve hoger lag dan Petra, kon men de stenen over balken naar beneden laten rollen.

Img 7683

Dag 5: Little Petra

Terwijl Petra wereldberoemd is om zijn majestueuze architectuur en historische betekenis, blijft een verborgen schat net buiten de radar van veel reizigers: Little Petra. Gelegen op slechts enkele kilometers ten noorden van zijn beroemde tegenhanger, biedt Little Petra een intieme en fascinerende kijk op de oude Nabateese beschaving. Hier zijn vijf redenen waarom een bezoek aan Little Petra tijdens je rondreis door Jordanië een must is voor elke reiziger die de rijke geschiedenis van Jordanië wil ervaren:

 1. Klein maar Machtig: Hoewel kleiner van omvang dan Petra, straalt Little Petra dezelfde grootsheid en pracht uit. Ook bekend als Siq al-Barid, wat 'Koude Kloof' betekent, biedt dit archeologische wonder een indrukwekkende verzameling van uitgehouwen rotsstructuren, tempels en tombes die dateren uit de Nabateese periode.
 2. Intieme Ervaring: Een van de grootste voordelen van een bezoek aan Little Petra is de rust en sereniteit die je hier zult vinden. In vergelijking met de drukte van Petra, kun je in Little Petra genieten van een meer intieme en authentieke ervaring, met minder toeristen en meer ruimte om te verkennen.
 3. Rijke Geschiedenis: Ondanks zijn kleinere omvang heeft Little Petra een fascinerende geschiedenis die teruggaat tot de 4e eeuw voor Christus. Het diende als een belangrijk handelsknooppunt en tussenstop voor karavanen die door de regio reisden, en het speelde een cruciale rol in de handel tussen het Nabateese koninkrijk, de Romeinen en andere oude beschavingen.
 4. Adembenemende Landschappen: Little Petra is niet alleen een archeologisch wonder, maar ook een oase van natuurlijke schoonheid. Omgeven door ruige rotsformaties en uitgestrekte woestijnlandschappen, biedt dit afgelegen juweel een onvergetelijk uitzicht op de Jordaanse wildernis.
 5. Authentieke Ervaringen: Terwijl je door de smalle doorgangen en gebeeldhouwde kamers van Little Petra wandelt, kun je je onderdompelen in de lokale cultuur en tradities. Ontmoet de vriendelijke Bedoeïenen die hier nog steeds wonen, leer over hun eeuwenoude levensstijl en geniet van een kopje traditionele Bedoeïenenkoffie terwijl je luistert naar hun verhalen.

Of je nu een liefhebber van geschiedenis, avontuur of natuur bent, een bezoek aan Little Petra belooft een onvergetelijke reiservaring te worden. Dompel jezelf onder in de mystiek van dit oude wonder en ontdek de verborgen schatten die wachten om ontdekt te worden in het hart van de Jordaanse woestijn.

Img 7733
Img 7741
Img 7743

Na het bezoek aan Little Petra zetten we onze rondreis door Jordanië verder naar een volgend hoogtepunt.

Dag 6: Wadi Rum

Als een laatste hoogtepunt van onze reis brengen we een bezoek aan Wadi Rum, een spectaculair woestijnlandschap dat bekend staat om zijn surrealistische rotsformaties en adembenemende vergezichten.   Hier kun je een jeeptocht maken door de uitgestrekte woestijn, genieten van een traditionele Bedoeïnenmaaltijd onder de sterrenhemel en de rust en sereniteit van deze magische omgeving ervaren.

Al Hijaz Stoomtrein

Vlak voor het bezoekerscentrum van Wadi Rum maken we nog een korte stop aan de Al Hijaz Stoomtrein.  Deze oude stoomtrein werd gebruikt tijdens de Arabische opstand.   De spoorbaan werd door de Ottomanen gebouwd tussen 1900 en 19058 om bedevaarten naar de Islamitische heiligdommen te vereenvoudigen.

Img 7762
Img 7764

Wadi Rum

Wadi Rum, ook wel bekend als "Vallei van de Maan", is niet alleen een natuurlijk wonder, maar ook een belangrijke culturele en historische sited, waar eeuwenoude rotstekeningen getuigen van de menselijke aanwezigheid in dit gebied sinds de prehistorie.

Na een lunch in het bezoekerscentrum worden we opgehaald door een jeep die ons in een uurtje naar ons hotel brengt.  Onze eerste kennismaking met de Wadi Rum is geen teleurstelling.   Weidse landschappen, indrukwekkende rotsen, hier en daar een verdwaalde kamelen of een klein bedoeïnenkamp.     Net zoals in Dubai en Abu Dhabi ben ik ook hier weer erg onder de indruk van deze betoverende omgeving.

Ik had een verblijf in Aicha Luxury Camp al jaren op mijn verlanglijstje staan.   Jammer genoeg was de accommodatie een enorme tegenvaller.   Het ziet er leuk uit maar alles was dringend aan een opknapbeurt toe.   Ook het eten was niet om over naar huis te schrijven (in heel Jordanië vond ik dat trouwens tegenvallen).

Img 7789

Waarom moet je naar Wadi Rum tijdens je rondreis door Jordanië?

 • Rode Zandduinen: Een van de meest iconische kenmerken van Wadi Rum zijn de rode zandduinen die zich over de uitgestrekte vlaktes uitstrekken. Deze duinen bieden een prachtig uitzicht, vooral bij zonsopgang en zonsondergang, wanneer de kleuren van de woestijn op hun levendigst zijn.
 • Jebel Rum: Met een hoogte van meer dan 1.700 meter is Jebel Rum, de hoogste berg in Jordanië, een indrukwekkend gezicht in de woestijn. Klimmers kunnen de uitdaging aangaan om de top te bereiken, terwijl anderen kunnen genieten van het uitzicht op de omliggende landschappen.
 • Natuurlijke Bruggen en Bogen: Wadi Rum herbergt een aantal indrukwekkende natuurlijke rotsbogen en bruggen die door de eeuwen heen zijn gevormd door wind en watererosie. Een van de meest bekende is de Um Fruth Rock Bridge, die een spectaculair uitzicht biedt op de omgeving.
 • Historische en Culturele Schatten: Naast zijn natuurlijke schoonheid heeft Wadi Rum ook een rijke geschiedenis en cultuur. Bezoekers kunnen oude rotstekeningen verkennen die teruggaan tot prehistorische tijden, evenals overblijfselen van oude nederzettingen en inscripties die getuigen van de lange menselijke geschiedenis van de regio.   Alkazali is een site waar je eeuwenoude inscripties, rock-art en menselijke en dierlijke voetafdrukken kan vinden.   Het is een locatie waar water te vinden is, waardoor dit al eeuwenlang als een heilige plaats wordt gezien.
 • Bedoeïenenkampen en Gastvrijheid: Een bezoek aan Wadi Rum is niet compleet zonder een ontmoeting met de vriendelijke Bedoeïenen die hier al eeuwenlang wonen. Veel reizigers kiezen ervoor om te overnachten in een van de traditionele Bedoeïenenkampen, waar ze kunnen genieten van gastvrijheid, heerlijke lokale gerechten en verhalen over het leven in de woestijn.
Img 7821
Img 7879
Img 7856

Dag 7 en 8: Aqaba

Na een dag vol avontuur en verwondering in Wadi Rum, rijden we verder naar Aqaba, waar onze onvergetelijke rondreis door Jordanië afsluiten met een dagje aan het strand.    Hier logeren we in Al Manara Hotel Saraya Aqaba en genieten we  van een rustdagje waarna onze vakantie in Jordanië er weer op zit.  Maar de herinneringen aan de gastvrijheid, schoonheid en rijke geschiedenis van dit prachtige land zullen voor altijd in onze harten blijven voortleven

Wij zagen op een week tijd alle hoogtepunten van Jordanië.  Heb je meer tijd, wil je Petra veel uitgebreider bezoeken of hou je van lange wandelingen in de woestijn?   Verleng je rondreis door Jordanië dan met een paar dagen zodat je uitgebreid kan genieten van al het moois dat het land te bieden heeft.

 

Bewaar voor later!
8 Dagen Rondreis Jordanie