Spanje blijft één van de populairste vakantiebestemmingen in Europa.  Cultuurliefhebbers, natuurliefhebbers en gastronomen komen hier zeker aan hun trekken maar vooral de stranden zijn favoriet bij de toeristen.   In Javea en omgeving vind je stranden in alle soorten en maten.  Van goudgele, toeristische stranden tot kleine verscholen baaitjes.  Hieronder vind je onze favoriete stranden in Javea.

De mooiste stranden van Javea en omgeving

Javea (32) 2

Stranden in Javea

Playa L' Arenal

Playa L'Arenal is het bekendste strand van Javea.  Het is een uitgestrekt zandstrand langs de Arenal, de 'dijk' van Javea.  Hier vind je massa's restaurants en leuke barretjes.   Erg toeristisch maar heel gezellig.   Dit stukje van Javea doet me altijd wat denken aan de stranden van de Canarische Eilanden.

Als je wil surfen kan je hier terecht.

Arenal Javea 2
Playa de la Grava

Vlakbij de haven vind je dit gezellige zandstrand.  Je kan hier duiken en suppen.  Voor het suppen moet je trouwens geen les volgen.  Krijg je honger of dorst?  Dan kan je in Beach House naast het strand terecht.  Ze hebben een restaurant en boven op het dak ligt een hippe rooftopbar.

Javea (7)
Platja del Portitxol

Met stip mijn favoriete strandje in de regio.  Er is een heel klein stukje zandstrand, de rest bestaat uit grote witte keien.  Een luchtbedje of zeteltje is dus wel handig.  

Duikers en snorkelaars kunnen hier hun hartje ophalen in de grot Cala de la Barraca.

Het water is bijzonder helder en gezond.  Het is zo proper dat er zelfs Posidonia (zeegras) groeit.  

Het eilandje vlak voor de kust heet Portitxol.  Hoewel het piepklein is, werd het al in de prehistorie bewoond en speelde het een belangrijke rol tijdens de oorlog tegen Napoleon.  Het eiland is dan ook sinds 2018 'Asset of Cultural Interest'.

De Portitxol baai is beschermd sinds mei 1999.

Aan de baai ligt een super gezellige bar/restaurant in Ibiza-stijl, Cala Clémence.  Om de hoek ligt Bar la Barraca.

Javea (32)
Javea (35)
Platja de la Granadella

Dit strand staat bekend als het mooiste strand in Javea en is zelfs meermaals verkozen als mooiste strand van Spanje.  Het ligt in een prachtige baai en het water krijgt al meer dan 30 jaar het kwaliteitslabel 'blauwe vlag' dankzij de uitstekende kwaliteit van het water.

Het strand bestaat uit witte keien en er waait altijd een klein briesje.  Heerlijk tijdens de warme zomermaanden.  Het is bovendien een van de weinige stranden waar je een strandstoel kan huren.

In het water liggen een paar platforms waar je veilig kan duiken of springen.  Leuk als je in met kinderen in Javea bent.

Je kan hier ook kajakken en waterskiën.  

Er is een leuke chiringuito en er zijn een paar restaurants.

Opgelet: in de zomer kan het hier heel druk zijn.  Je kan al strandstoelen huren vanaf 9u 's morgens.  Wees er dus vroeg bij of kom pas laat in de middag.

Platja De La Granadella
Playa de Cala Ambolo

Cala de Ambolo is een piepklein strandje (ongeveer 300 meter breed) in de wijk Ambolo nabij Cap de la Nao.  Het water is kristalhelder en er komt maar heel weinig volk.  Je kan tot een eindje boven het strand met de auto rijden.  Daarna volg je een weggetje dat steil naar beneden gaat.   Op de terugweg moet je dus wel even klimmen.  Er zijn geen voorzieningen.  Het is een naaktstrand maar het is ook geen probleem als jij liever in bikini rondloopt.

Het mooiste uitzicht op het strand heb je vanaf het Ambolo gezichtspunt.  Meer daarover lees je in onze post over de Miradores route die je van het ene uitkijkpunt naar het andere voert.

Momenteel (oktober 2021) is het strand officiëel gesloten omdat er af en toe loskomende stenen naar beneden vallen.  Betreden is dus op eigen risico.

Cala Ambolo

Stranden in Moraira

Playa del Portet

Deze kleine baai ligt vrij afgelegen.  Ook kinderen kunnen hier veilig zwemmen.  Het zand is heel fijn en het water is kristalhelder.  Er zijn geen restaurants in de buurt dus breng zelf je lunchpakketje mee.

Torre Cap d'Or

Vanaf Playa del Portet kan je dit kleine zandstrandje bereiken.  Dat is dan ook meteen de enige toegangsweg.  Het is er heerlijk rustig.

La Cala 

Dit rotsstrandje is enkel bereikbaar per boot.  Als je een namiddag een boot huurt moet je hier zeker even halthouden.

Platgetes

Dit is één van de meer toeristische stranden.  Er zijn dan ook veel restaurants en bars.  Wandel over de promenade en geniet van de typische Spaanse vakantiesfeer.

Platja Platgetes Moraira
L'Ampolla

Vlakbij het kasteel in Moraira vind je het bekendste en populairste strand.  Er zijn veel voorzieningen.  In de zomer is het er erg druk.

Img 6574

Stranden in Denia

Het nabijgelegen Denia heeft heel wat kilometers strand.  Hier vind je zandstranden, rotsen en naturistenstranden.  De stranden die veilig en schoon water hebben, herken je aan de Blauwe Vlag.

Playa l'Almadrava

Dit strand is vooral populair bij plaatselijke families.  Vooral in het weekend is het er vaak erg druk.  Er waait vaak een stevige wind dus surfers komen hier zeker aan hun trekken.

Stranden Denia
Playa Els Molins

Dit gele zandstrand ligt nabij het centrum van Denia.  Het is makkelijk bereikbaar en dus vaak heel druk.

Playa les Bovetes

Dit is één van de populairste stranden van Denia.  Er zijn dan ook veel voorzieningen zoals restaurants, café's en winkeltjes.  Bovendien heeft het strand een Blauwe Vlag.  

Playa la Marineta Casiana

Door het donkere zand is dit niet meteen het mooiste strand van Denia.  Je kan er echter waterfietsen met een glazen bodem huren en er zit een goede duikschool.  Er is een gezellige chiringuito.  

Playa La Marineta Casiana
Playa las Rotas

Playa las Rotas is een aangesloten stuk kust dat bestaat uit verschillende baaien.  Een groot gedeelte is onderdeel van een beschermd maritiem reservaat.   Zo mag je er niet vissen of duiken tenzij je toestemming hebt van de toeristische dienst van Denia.  Ga er dus vooral heen om te genieten van de rust en de waanzinnig mooie omgeving.  

Enkele bekende baaien zijn El Trampoli, La Punta Negra en Arenetes.

Platja Las Rotas

Stranden in Benissa

La Fustera Beach

La Fustera is een klein gezellig strandje in Benissa.  Het is een zandstrand dat gelegen is tussen 2 kliffen.  Over die kliffen (Cova de la Fustera) kan je een korte wandeling maken zodat je een waanzinnig uitzicht hebt over de zee en de baai.  Het water is kristalhelder.   

Het strand lijkt soms vuil omdat er veel zeewier aanspoelt.  Dankzij dat zeewier is de kwaliteit van het water echter uitstekend. Dit zeewier beschermt het strand ook tegen erosie.  Daarom ruimen ze het wier enkel in de zomermaanden op.

Aan het strand ligt een gezellige beachbar, La Mandala.  Hier serveren ze heerlijke paella.  Er is ook een kleine speeltuin dus het is een perfect strand als je met kleine kinderen in Javea bent.

La Fustera Beach
La Fustera

 

 

 

 

Uiteraard zijn er nog veel meer baaien en stranden in Javea, Moraira en Denia.   Als je niet weet wat te doen in Javea, huur dan een bootje en ga op zoek naar rustige baaitjes waar je in alle rust kan genieten van zon, zee en strand.

De omgeving is hier zo mooi dat er zelfs een Route langs de Miradores van Javea bestaat.  Deze route voert je van het ene uitzichtpunt naar het andere.  Absoluut een aanrader.

TIP: Aangezien veel stranden uit rotsen of kiezels bestaan, investeer je best in een paar goede waterschoenen.

Wil je naast zonnebaden ook nog andere leuke dingen doen, lees dan ook zeker alles over de leukste activiteiten in Javea en omgeving.

Heb ik jouw favoriete strand in Javea en omgeving gemist?  Deel het dan hieronder in de commentaar.

Like it? Pin it!

De Beste Stranden In Javea