In dit blog lees je alles over reisinspiratie voor je vakantie in 2022. Door corona heb je wellicht minder op vakantie kunnen gaan dan gehoopt en je vakantieplannen tijdelijk moeten parkeren. Laat 2022 het jaar zijn waarin jij uitpakt met een gave reisbestemming. Laat je inspireren door onderstaande bestemmingen en beleef je ultieme vakantie in 2022! 

6 x reisinspiratie voor je vakantie in 2022

1.  Puglia – Italië 

We beginnen dit blog met verrassende bestemmingen binnen Europa. Je weet vast wel dat Italië de vorm heeft van een laars. De ‘hak’ van deze laars is de regio Puglia. Steeds meer reizigers ontdekken deze Italiaanse streek, dus ga er gauw heen voordat het (te) toeristische wordt! Puglia stijgt flink in populariteit omdat je hier een strandvakantie ideaal kunt combineren met culturele uitstapjes. Je doet er verstandig aan om een auto te huren zodat je de omgeving goed kunt verkennen. Waan jezelf in de middeleeuwen bij een bezoek aan steden zoals Bari en Lecce. Wissel leuke dagtrips af met relaxen op het strand in idyllische baaitjes met azuurblauw zeewater. Maak je vakantie in Puglia compleet door het schattige stadje Alberobello te bezoeken. Hier vind je tientallen zogeheten ‘trulli’s’.  Dit zijn kleine, witte, kegelvormige huisjes die kenmerkend zijn voor Puglia. Je kunt zelf in zo’n ‘trulli’ overnachten. Héél romantisch! 

Suggestie van WorldWideWendy: maak een cruise op de Middellandse Zee zodat je een heleboel van deze gezellige plaatsjes op korte tijd kan bezoeken.

Puglia

2. Valencia – Spanje

We gaan van Italië naar Spanje. Mocht je een leuke stedentrip in 2022 willen plannen, denk dan eens aan Valencia. Waar Barcelona en Madrid al jarenlang het voortouw nemen als stedentripbestemming in Spanje, zal je opkijken hoe mooi Valencia eigenlijk is. De sinaasappelstad barst van de toffe bezienswaardigheden. De mix tussen oud en nieuw maakt Valencia zo bijzonder. Het nieuwe, moderne gedeelte van Valencia vind je in de buurt van Ciudad de las Artes y las Ciencias. Dit futuristische complex bestaat uit een dierentuin en verschillende interessante musea. Mochten musea je niet zo interesseren, ga hier dan toch heen want de gebouwen waarin de musea zijn gevestigd zijn echt uniek! Het oude, historische gedeelte vind je vooral rond Plaza de la Virgen, de kathedraal en de Mercado Central waar grote hammen hangen te bungelen. De voormalige rivier de Turia doorkruist de hele stad. Echter is deze droog komen te staan en is hier een groot, groen en langgerekt stadspark voor in de plaats gekomen. Huur tijdens je stedentrip in Valencia zeker een fiets om Turia Park te verkennen. Eén groot pluspunt van Valencia: je bent binnen no-time bij het strand waar je een plons in de zee kunt nemen!   

Suggestie van WorldWideWendy: WorldWideWendy kocht recent een prachtige villa in Javea, op amper een uurtje van Valencia.  Perfect om cultuur, natuur en gastronomie te combineren.  Voor meer info over Villa Gonzales: info@worldwidewendy.be of +32 478/960831

 

Valencia

3. Porto 

Bij een vakantie naar Portugal zul je niet meteen denken aan Porto. Het zijn vooral de Algarve en Lissabon die de meeste aandacht krijgen. Porto is een bruisende havenstad, gelegen aan de rivier de Douro. Veel wijken staan met elkaar in verbinding door grote bruggen over deze rivier. De leukste wijk van Porto is misschien wel Vila Nova de Gaia. Hier draait alles om wijn. Bekijk bij wijnhuizen hoe de portwijnen rijpen en neem deel aan proeverijen om je smaakpapillen te verwennen. Porto staat ook bekend om de zogeheten Azulejo’s. Dit zijn kleurrijke tegels die je in de hele stad tegenkomt. Bezoek tijdens je stadswandeling zeker de bezienswaardigheden Torre dos Clérigos (prachtige toren) en Jardins do Palácio de Cristal (botanische tuinen). Verleng je stedentrip Porto met een paar dagen relaxen aan de stranden van de Costa Verde. 

Suggestie van WorldWideWendy:  maak een mooie wijnreis door Portugal of de omliggende landen of combineer Porto met een luxe reis naar de Algarve.

 

Porto

4. Vietnam 

Vind je het in 2022 tijd voor een verre rondreis en trekt Azië je erg aan? Landen zoals Indonesië en Thailand staan bij velen op het wensenlijstje, maar ook Vietnam komt op steeds meer lijstjes terecht. Vietnam kent een boeiende geschiedenis, staat vol met ongerepte natuurlandschappen en steden met prachtige tempels. Gave bezienswaardigheden op het gebied van natuur zijn de felgroene rijstterrassen in de omgeving van Sapa (waar je overigens fantastisch kunt wandelen), Halong Bay waar je een magische cruise tussen de karststeeneilanden kunt maken en de Mekong Delta waar een fietstocht absoluut de moeite waard is. Qua steden mag het gemoedelijke Hoi An, de tempelstad Hué en Ho Chi Minh City (waar je meer te weten kunt komen over de Vietnamoorlog) niet ontbreken. Sluit je rondreis door Vietnam af met een paar heerlijke stranddagen bij badplaatsen zoals Nha Trang. In het vliegtuig terug naar huis ben je een onvergetelijke ervaring rijker!   

Suggestie van WorldWideWendy: maak met Aqua Mekong een cruise op de Mekong van Cambodja naar Vietnam.  Dat staat in elk geval op onze reisplanning voor 2022.

 

Mekong Delta

5. Oregon – Amerika 

Wil jij linksaf slaan waar de meeste reizigers rechtsaf gaan? Heb je geen zin in massatoerisme, maar juist wel in plekken die nog niet zo bekend zijn onder het grote publiek? Dan is Oregon een aanrader voor een rondreis door de USA. Oregon is een Amerikaanse staat aan de noordwestkust. Ga met een huurauto of camper op pad om de ‘Seven Wonders of Oregon’ te bekijken. Dit zijn zeven natuurlijke bezienswaardigheden waar je als natuurliefhebbers zeker van zult gaan genieten. Onder andere de gigantische watervallen van Multnomah, het diepste meer van Amerika Crater Lake en de kleurrijke heuvels van de Painted Hills vallen hieronder. Neem zeker je camera mee naar Oregon om dit schitterende natuur op beeld vast te leggen! Tip: je kunt Oregon perfect combineren met een rondreis door West-Canada. Laat je rondreis samenstellen door een Noord Amerika specialist

 

Columbia River Gorge

6. Ecuador

Klinkt een rondreis door Zuid-Amerika jou goed in de oren, maar weet je nog niet precies naar welk land je wilt? Ecuador, vernoemd naar de ligging op de evenaar, is misschien dé bestemming waar jij naar op zoek bent. Een rondreis door Ecuador is zeer divers. In het oosten van het land vind je het Amazoneregenwoud met al haar wilde dieren, in het midden van Ecuador ligt het grillige Andesgebergte met hoge bergpieken en aan de westkust tref je paradijselijke stranden aan. Al deze verschillende landschappen maken je rondreis zó afwisselend. Kom tijdens je reis in Ecuador meer te weten over de kleurrijke indianenbevolking, over grote vulkanen en de hoogstgelegen hoofdstad ter wereld: Quito. Wil je in 2022 écht groots uitpakken? Op 1000 km voor de kust van Ecuador liggen de Galapagos eilanden. Deze archipel is uniek in haar soort, want hier vind je planten en dieren die nergens anders ter wereld voorkomen!

 

Cotopaxi

Meer reisinspiratie voor je vakantie in 2022 nodig?  

Weet jij na het lezen van deze reisbestemmingen precies hoe je 2022 gaat aanpakken op vakantiegebied? Ga dan naar De Reisspecialist want hier vind je een reisorganisatie die gespecialiseerd is in de bestemming waar jij graag naartoe wilt! Zou je graag nog meer inspiratie willen over mooie vakantiebestemmingen op de wereld? Op de website van De Reisspecialist kun je per bestemming bekijken wat er te zien, te doen en te beleven valt. Superhandig! 

Like it? Pin it!

 

Reisinspiratie