Sinds onze cruises met de Celebrity Silhouette in de westelijke Caraïben en met de Legend of the Seas in Azië, zijn onze kinderen fans van cruisen.   Koffers uitpakken, schip verkennen en elke ochtend op een andere plaats wakker worden zonder dat je uren in de auto moet zitten.  Voeg daar nog een drankenpakket en een wifi-abonnementje aan toe en je hebt hun ideale vakantie.

Toen onze jongste zoon in 2015 hoorde dat de Royal Caribbean een nieuwe schip te water liet, groter dan alle vorige (ondertussen zijn er echter weeral grotere schepen inde vaart genomen), was hij dolenthousiast.   Als we met z’n twee zouden reizen, zou onze voorkeur naar een klein cruiseschip gaan, maar als je met kinderen reist is zo’n gigantisch schip boordevol entertainment uiteraard interessant. Voor ons hoeft die drukte niet, maar we wisten van vorige ervaringen dat het toch rustig is zodra je de deur van je kajuit dichttrekt.  Bovendien vaarde Anthem of the Seas een interessante route door de oostelijke Caraïben die precies in de Paasvakantie viel.

Dsc00386

Anthem of the Seas in cijfers

  • 348 meter lang en 41 meter breed
  • Tewaterlating: 21 februari 2015
  • Aantal passagiers: maximale bezetting 4905
  • Bemanning: 1300

Kajuiten op Anthem of the Seas

Je hebt kajuiten in allerlei prijscategorieën.  Wil je niet teveel uitgeven, kies dan voor een binnenkajuit.  Heb je net de lotto gewonnen, boek dan een suite.   Wij kiezen echter altijd voor een balkonkajuit.  

Je balkonkajuit tijdens een cruise met Anthem of the Seas is ruim 18m² groot.  Je terras is bijna 6 m², net genoeg voor een tafeltje en 2 stoelen.  Zodra je de drukte op het schip gehad hebt, trek je je terug in je kajuit.  Als je de deur sluit, heerst er absolute stilte en vanop je terras geniet je van een rustgevend uitzicht over de oceaan.  De kinderen kennen ondertussen de weg op het schip (terwijl ik nog steeds verloren loop) en kunnen hun gang gaan.  Heerlijk!

Anthem Of The Seas Stateroom

Entertainment aan boord van Anthem of the Seas

Anthem of the Seas startte 2 jaar geleden met heel wat nieuwigheden.  Als je met kinderen reist, zullen ze zich hier geen seconde vervelen want er valt altijd wat te beleven.

Enkele bijzondere activiteiten:

  • Trapezeschool: voor de waaghalzen onder ons is er een heuse trapezeschool. Onder professionele begeleiding leer je de kneepjes van het vak.
  • Bumper cars: na de trapezeles wordt de ruimte  omgetoverd tot een circuit voor botsauto’s.  Je waant je meteen op één of andere Vlaamse kermis.  Dolle pret!
Dsc00045
  • Skydiving: Anthem of the Seas had als allereerste de mogelijkheid om op zee te skydiven.  Op het dek staat een grote glazen buis, na een paar korte instructies spring je onder begeleiding te tunnel in.  De kinderen en mijn man vonden het geweldig.  Ik vond het echter een nachtmerrie maar ben blij dat ik het geprobeerd heb zonder dat ik er een fortuin voor moest betalen (voor een uitstapje naar een indoor skydive ben je toch al snel 75 à 100 euro pp kwijt).
Dsc00567
  • Flowrider: achteraan op het dek staat een zwembad met een surf simulator.  Bij de eerste pogingen vliegen de meesten meteen de lucht in, maar na een paar pogingen lukt het wel om een tijdje te blijven staan.   Wil je niet aanschuiven, dan kan je tegen betaling privé sessies boeken.
  • Klimmuur: op het dek staat ook een klimmuur.   Je wordt veilig vastgegespt en als je de top haalt, geniet je van een spectaculair uitzicht.
Anthem Of The Seas Flowride
  • North Star: wil je dat spectaculair uitzicht ook zien, zonder omhoog te moeten klimmen?  Boek dan een rondje met North Star.  Je stapt in een glazen capsule die vast hangt aan een gigantische arm.  Eerst ga je helemaal naar boven en daarna plooit de arm naar buiten zodat je bijna 100 meter boven zeeniveau boven de oceaan hangt.  Je geniet hier van fantastische vergezichten en je ziet het schip van een heel andere kant.
North Star
Anthem Of The Seas North Star

Voor veel activiteiten moet je reserveren of aanschuiven.  Bedenk dus aan het begin van je cruise wat je zeker wil doen en leg afspraken vast voor de rest van de reis zodat je niets moet missen. Al deze activiteiten zijn trouwens gratis.

En dan vergeet ik nog de topattractie: naast het zwembad staat een automaat waar je zelf softijsjes kan nemen zoveel je wil! Als we onze jongste zoon kwijt waren, was dat de eerste plaats waar we gingen zoeken.

Dsc00059

Eten aan boord van Anthem of the Seas

Eten is een belangrijk element tijdens een cruise.  Naast het buffet zijn er nog talloze andere mogelijkheden.  Wat dacht je van Jamie’s Italian by Jamie Oliver, een oververse pizza, een heerlijk authentieke Amerikaanse hotdog of heerlijke sushi’s bij Izumi?  Verder vind je op bijna elk deck een bar.  Van de poolbar tot een gezellige lounge met live muziek het is er allemaal.  De Bionic Bar is echter een nieuwigheid.  Via een Ipad geef je je bestelling door en 2 robots gaan aan de slag om de perfecte cocktail voor je te mixen.  

Dsc00538

De pre-cruise nacht

Omdat je cruiseschip niet wacht als jij te laat bent, arriveer je best een dag voor de afvaart in de stad van vertrek.  In ons geval was dat deze keer New York.  Aangezien het geen straf is om een dagje in New York door te brengen, vonden wij dat dus helemaal niet erg.

Wij kozen voor Hotel Dream Downtown in het Meatpacking district.   Dit hippe hotel heeft moderne kamers, een rooftop pool en een van de populairste rooftopbars van de stad.  Het is ’s avonds dan ook een drukte van jewelst want iedereen wil hier zijn.  Gelukkig heb je er in je kamer niet teveel last van.

Img 0562 (2)

Het hotel ligt schuin tegenover Chelsea Market.  Daar moet je even naartoe voor een snelle hap.  Ze serveren hier de beste lobster roll ever, maar ook de taco’s zijn niet verkeerd.  En neem een zakje brownie mix van de Fat Witch mee naar huis.  Zaaaaaalig!  Je kan een wandelingetje maken over The Highline of de sfeer opsnuiven in SOHO.  Ook Ground Zero is hier niet zover vandaan. 

Maar daarna is het tijd om de taxi te nemen naar New Jersey waar je cruise vertrekt.

TIP: Check op tijd in zodat je al wat kan acclimatiseren.  Wil je meteen gebruik maken van het zwembad, neem je badpak dan mee in je handbagage.  Het duurt namelijk een hele tijd (lees enkele uren) voor alle koffers in je kajuit arriveren.

Als je wil lezen welke ports of call wij aandeden moet je nog even geduld hebben.  To be continued...

Like it? Pin it!

Cruise Met Anthem Of The Seas