Ik ben geen backpacker en absoluut geen kampeertype maar tijdens onze laatste trip naar India hadden we de gelegenheid om in één van de luxueuze tenten van The Oberoi te logeren.  Wat een unieke ervaring! Glamping is een understatement.  Ik vroeg mijn collega bloggers om hun glamping ervaring te delen.

EUROPA

Catchpenny Safari Lodges in Scotland door Lavina van Continenthop

Tijdens mijn eerste glamping ervaring overtrof, Catchpenny Safari Lodges, in Elie, Fife in Schotland de verwachtingen. op elk gbied.,  De tenten waren gigantisch groot en toch gezellig.  Bovendien waren ze van alle gemakken voorzien. 

Hippe huisraad,en prachtig gemeubileerd.  Er waren zelfs stokjes om 's avonds je marshmallows boven de barbeque op je terras te roosteren.

Het tentenkamp ligt aan de kust tussen Elie en St Monans, 's Avonds val je in slaap met het ruisen van de zee op de achtergrond.  Het Fife coastal path ligt vlak naast de lodges en is één van de beste wandelingroutes in Schotland.

Ook de zonsondergangen zijn onnavolgbaar!

Als je Catchpenny zoekt, zal je niet alleen genieten van de magnifieke tenten.  Er zijn heel wat marktjes in de buurt om je inkopen te doen en St. Andrews ligt ook niet zover weg.  Absoluut een bezoek waard.

Er zijn talloze stokerijen in de buurt. In Lindores Abbey Distillery kan je terecht voor proeverijen en ze organiseren ook poezie avonden.  Op zonnige dagen kan je in de gezellige haventjes, zoals Crail, terecht voor een zeevruchten piknik.

Catchpenny is de ideale plek om tot rust te komen. 

Continent Hop

Oceanie

Bay of Fires Bush Retreat in Tasmania door Amy van Out chasing Stars

Op het meest noordelijke puntje van de Eastern Drive in Tasmania ligt Bay of Fires.  Er zijn weinig verblijfsmogelijkheden in de buurt, maar Bay of Fires Bush Retreat is bij uitstek de meest spectaculaire glamping site..   Het hotel is een klein stukje van de kust verwijderd en heeft naast een paar gewone kamers een aantal luxe tenten. In de gemeenschappelijke ruimte vind je een keuken waar je je ontbijt kan klaarmaken of een piknik kan bereiden. Je kan echter ook in het restaurant terecht voor het ontbijt of avondmaal.  Dat laatste was trouwens fantastisch!  In de avond worden de kampvuren aangestoken en kan je marshmallows roosteren.  Er zijn dekentjes en drankjes voorzien.  Wijnboerderijen, stranden en spectaculaire wandelroutes (vb naar de Wineglass Bay Lookout) zijn om de hoek.

Dji 0003 Bay Of Fires Bush Retreat 1000

Sal Salis Exmouth in Western Australia door Nina van West Australian Explorer

Sal Salis is een exclusief wildernis kamp in West Australië, meer bepaald in Cape Range National Park.  De eco-luxe  tenten zijn genesteld in de witte zandduinen, op slechts enkele meter van het turquoise water van de Coral Coast.  Het kamp hecht veel belang aan het gebruik van ecologische producten en wil haar omgeving zo weinig mogelijk aantasten.  De 16 tenten liggen verspreid over het domein en hebben voldoende privacy.  Er is een gemeenschappelijke lodge waar het avondeten wordt geserveerd.   Er zijn ook grotere tenten beschikbaar voor honeymooners.

Sal Salis is de ideale locatie om het Ningaloo Reef, één van de grootste koraalriffen ter wereld, te verkennen.  Je ziet hier een enorme verscheidenheid aan zeedieren.  Je kan vanaf het strand zo naar het rif zwemmen met je snorkel.  Het is ook één van de weinige locaties in de wereld waar je met wavishaaien kan zwemmen (nvdr dat staat nog op mijn bucketlist!)

Salsalis

Daylesford in Australia door Jane van Explore the Great Ocean Road

Daylesford is de spa hoofdstad van Australia,  Op een terrein van 11 hectare geniet je hier naast therapeutische spa behandelingen ook van een top glaming ervaring.  De perfecte locatie om te ontspannen en je volledig af te zonderen van het alledaagse leven.

Elke luxe tent is volledig gemeubileerd met dubbele bedden, heerlijke dekentjes en een haardvuur om je te verwarmen tijdens de frissere dagen.  Het park is adults only, dus het is er heerlijk rustig.

In de nabije omgeving zijn leuke wandelroutes en gezellige caféetjes.  Gasten voelen zich hier ver weg van de dagelijkse ratrace.

Glamping In Daylesford Photo Credit Cozy Tents

Asia

Leopard Trails in Wilpattu National Park in Sri Lanka door Stuart van Go Eat Do

Leopard Trails bestaat uit luxueuze, air-conditioned tenten in de buurt van de hoofdingang van Wilpattu National Park in Sri Lanka. Wilpattu is  het grootste nationaal park in het land en tijdens de game drives heb je veel kans om luipaarden, beren en talrijke soorten vogels te spotten.  Gidsen begeleiden je tijdens de ochtend en avond game drives en weten je alles te verteleln over de dieren en landschappen..

De luxueuze tenten hebben enkele of dubbele bedden en een badkamer met buitendouche.  Het verblijf is all-inclusive.  Bij de maaltijden worden alcoholische en non-alcoholische dranken geserveerd.  Het restaurant serveert overheerlijke, locale gerechten.  Het eten is matig gekruid zodat het een perfecte kennismaking is met de traditionele keuken.

Sf Leopard Trails

Wilpattu Safari Camp in Sri Lanka door Kaylie van Happiness Travels Here

Wilpattu National Park in Sri Lanka is een van de minder toeristische safari parken in de regio. Het park was jarenlang niet toegangkelijk tijdens de burgeroorlogen waardoor het momenteel nog zeer rustig is maar ook over beperkte accommodatie beschikt. Wilpattu Safari Camp is een luxueus tentenkamp aan de rand van het park.  Het is genesteld tussen de weelderige jungle van Wilpattua en de rijstvelden van de omliggende dorpjes.

De semi-permantente tenten zijn ingericht met meubilair in koloniale stijl, inclusief een hemelbedden.  Er is een inloopkast, luxe badkamer en waterval douche.

De maaltijden zijn inclusief en worden geserveerd aan een 'olifant-proof' betonnen tafel.  De apertief wordt geschonken rond het kampvuur.

Er zijn safari's in de vroeger ochtend en in de namiddag.  De ervaren gids Namal weet alles te vertellen over de dieren die je ziet.  hij heeft zelfs een aantal fotoboeken gepubliceerd.  In Wilpattu heb je grote kans om luipaarden te spotten.  Dankzij de chauffeurs en gidsen uit het dorp, zijn close encounters gegarandeerd.

Sri Lanka Safari Camping Wilpattu Happiness Travels Here

Madulkelle Lodge in Sri Lanka door Ruben van Gamin Traveler

Onze eerste glamping ervaring beleefden we in Madulkelle in Sri Lanka. Madulkelle ligt ongeveer één uur rijden ten Noorden van Kandy.  We verbleven in luxe tenten met badkuip, comfortable zetels en badkamer.  Allemaal dingen die je niet verwacht in een doorsnee tent.  Zelfs de wifi-verbinding was uitstekend. Het uitzicht over de theeplantage is werkelijk adembenemend.  De zonsop- en zonsondergangen zijn een streling voor het oog.  De tent heeft ook een klein privé zwembad met zicht over de plantage.  Uiteraard hebben we veel geweldige theesoorten geproefd.  Heerlijk tijdens de koele avonden.

Madulkelle Gamin Traveler

Al Maha Desert Resort in Dubai door WorldWideWendy

Jaren geleden maakten mijn man en ik onze eerste reis naar Dubai.  We verbleven enkele dagen in de stad maar boekten ook 3 nachten in een luxe tentenkamp in de woestijn.  Aangezien kamperen niet mijn ding is, had ik mijn twijfels.  Toen we in Al Maha Desert Resort arriveerden, verdween mijn angst als sneeuw voor de zon.  Ik heb sindsdien geen enkel hotel meer gezien dat zich kan meten met deze tenten.  De omgeving is fantastisch.  De woestijn, met zijn oranje zandduinen,  Ik bezocht inmiddels meer dan 60 landen en honderden hotels, maar Al Maha Desert Resort is mijn all time favourite.  Bekijk de foto's en overtuig jezelf.

Wil je meer lezen over Dubai?

Lux3081gr 235053 Bedouin Suite Private Pool High
Al Maha Desert Resort
Al Maha Bathroom

The Oberoi Vanyavilas in India door WorldWideWendy

Onlangs maakten wij een roadtrip door Rajasthan in India.  We bezochten de Taj Mahal in Agra and  visited the Taj Mahal in Agra en we gingen fietsen in Jaipur.  We verbleven in de meeste luxueuze hotels van de Oberoi Group.  Alle hotels waren geweldig, maar onze favoriet was het tentenkamp in Ranthambore.  Beelden zeggen meer dan woorden.

Day 2 Oberoi Vanyavilas Ranthambore (14)
Day 3 Ranthambore (67)

Africa

Lemala Camps in Tanzania door Clemens van Travellers Archive

Stel je een dag voor in de wildernis.  Je ziet dieren als leeuwen en olifanten terwijl je wordt rondgereden in je safaribusje.  Stel je dan voor dat je de dag eindigt met een warme chocolademelk rond het kampvuur in het midden van de bush bush in Tanzania, waar de locals je stonden op te wachten.  Dat zijn de dingen die je mag verwachten bij  Lemala Camps in the Serengeti, in Tanzania.

Het woord kamp is een understatement voor dit luxueus gedecoreerde hotel.  In de tenten liggen  prachtige vloeren en er staan adembenemende hemelbedden.  's Avonds val je in slaap met de geluiden van de jungle op de achtergrond.  Waarschijnlijk passeert er een dier langs je tent want er zijn geen hekken rond het terrein.  Jij en je tent in de wildernis. 

's Ochtends geniet je van een heerlijk ontbijt met zicht op de .  Met een beetje geluk passeert er een giraf.  Zo wil iedereen wel kamperen in Afrika.

Travellers Archive Lemala Camps.jpg

Little Mombo in Botswana door Kavita van Kavey Eats

Little Mombo in de Okavango Delta was de locatie voor onze eerste safari in Botswana, en we waren zo enthousiast dat we het kamp enkele jaren opnieuw bezochten.  Het is elke cent waard!

Het hotel ligt op Chief's Island in het Moremi Game Reserve, en staat bekend om de grote kans om wilde dieren te zien in combinatie met een luxueus verblijf in hun tenten.  Er staan slechts 3 tenten waardoor een verblijf hier garant staat voor een intieme ervaring.   Het hoofdkamp Mombo bestaat uit 9, evenzeer luxueuze, tenten.i

Je bereikt je tent via een houten pad.  Binnen tref je een grote, romantisch ingerichte slaapkamer met een afzonderlijke leefruimte en een gigantische badkamer.  Voor je tent ligt  een ruim terras met een buitendouche.  Je kan zelfs op je terras slapen.  De gemeenschappelijke ruimtes zijn even luxueus en beschikken over een restaurant, lounge en terras (met open haard en zwembad).   Ze serveren hier overheerlijke gerechten in een ontspannen atmosfeer.

Kavita Favelle Kavey Eats Little Mombo Botswana 0082

Little Vumbura Camp in Botswana door Elaine & David van Show Them The Globe

Wij mochten in het verleden al meerdere luxe safari's in Afrika beleven.  Ons verblijf in Little Vumbura camp in het hart van de Okavanga Delta in Botswana was echter een hoogtepunt dat we ons voor altijd bij zal blijven..

Je bereikt the Little Vumbura Camp met een klein vliegtuigje.   Het hotel ligt op een klein eilandje, midden in de Delta.  Aleen de vlucht ernaartoe, over de Okavanga Delta, is al bucketlistmateriaal. Daarna volgt nog een kort ritje met een safari truck en het laatste stukje van de reis zit je in een speedboat.  De rustgevende omgeving is ongezien.  Een verblijf in deze wildernis is betoverend.

De tenten zijn lucueus en hebben allemaal zicht op de omliggende vlakes.  Vanop je privé terras geniet je van het uitzicht, de vogels en de dieren.  Elke nacht hoorden we het gespetter van de  nijlpaarden onder ons terras en het gebrul van de leeuwen in de verte.  Het summum van onze tent?  De buitendouche op ons terras.  Hier voel je je helemaal een met de natuur.

De game drives in de vroege ochtend en in de avond waren eenvoudigweg geweldig.  We zagen luipaarden, leeuwen en olifanten en we genoten van een tocht met een Mokoro boot door de wateren van de Delta.  Tijdens het avondeten wisselden we met de hotelgenoten spannende verhalen over onze avonturen van die dag.  

Little Vumbura Show Them The Globe

Cottars Camp in Kenia door Natasha & Cameron van The World Pursuit

Cottars Camp in de buurt van Masai Maria in Kenia is één van de meeste exclusieve tentenkampen in Afrika.  Bij aankomst in Cottars 1920 Camp lijkt het alsof je in het koloniale Afrika van de jaren 's like stepping back to Colonial Africa in the 1920's, back when safari was a new concept and for the elite. Opened by the stapt. Het hotel wordt nog steeds gerund door een familie en is in heel Afrika bekend als de "safari family." 

In het verleden verbleven tal van beroemdheden, royals en aristocraten in Cottars Camp tijdens hun safari in Kenia.  Het kamp ligt net buiten het Masai Mara park in het Olderikesi Reservaat. Het reservaat is eigendom van het kamp en grenst aan de Serengeti en aan Masai Mara.  Uiteraard moet je hier op zoek naar leeuwen, giraffen, olifanten en andere wilde dieren.  Je kan hier echter ook genieten van een ontbijt in de wildernis en wandelingen.  Of geniet gewoon van de Sound of Afrika.

Het hele kamp is prachtig ingericht met snuisterijen uit de jaren.  Het personeel, het eten en de activiteiten zijn van een zeer hoog niveau.  Ik kan een bezoek aan Cottars Camp dan ook ten zeerste aanbevelen.

Cottars Camp The World Pursuit

SPECIAL

Het laatste kamp dat ik met jullie wil delen is niet te vergelijken met de vorige. Het is niet erg luxueus, maar het ligt op een unieke plaats waardoor het toch een plaats in dit overzicht verdiende.

Bir and Billing in India door Somnnath van Travel Crusade

De tentenkampen van Bir and Billing belonen reizigers van over heel de wereld met spectaculaire vergezichten.  Hierbij aanschouw je de wijdsheid van de natuur met eigen ogen.

Bir and Billing zijn twee spirituele bestemmingen genesteld in de schoot van de Himalaya in de staat.Himachal Pradesh, in India.

Bir is het hoogte gelegen.  In de nabijheid vind je kloosters en bossen.  Ga paragliden en geniet van al dat moois vanuit de lucht. Billing ligt20 kilometer verder en een beetje lager.

Er zijn tenten beschikbare in beide bestemmingen.  Als je een iets luxere, Zwitserse tent wil huren moet je wel flink in je buidel tasten.  je hebt dan wel een afzonderlijke badkamers, internet, Tv en bedden.  Deze tenten zijn ook waterdicht zodat je droog zit als er een moessonbui passeert.  

Travelcrusade Org

Like it?  Pin it!

De Meest Luxueuze Glampings Ter Wereld