Ben je op zoek naar een citytrip met een snuifje cultuur en ontspannen strandbeleving overgoten met een gastronomisch sausje, dan ben je in San Sebastian aan het juiste adres.  Maar waar moet je dan logeren?

Villa Soro

Villa Soro is een absolute aanrader.   Dit boutique hotel is gevestigd in een villa uit 1898 die deel uit maakt van de monumentenlijst van San Sebastian.  Achter het hotel is later nog een gedeelte bijgebouwd.

Ligging

Villa Soro is perfect gelegen.  In 10 minuten wandel je naar het strand (Zurriola) en met de fiets sta je op 10 minuten in het oude centrum.  Het hotel ligt dus net buiten de drukke kern van de stad, waardoor het er heerlijk rustig is.

San Sebastian (10)

Kamers

Vooral de kamers in het hoofdgebouw zijn ongelooflijk stijlvol.  Zodra je binnenkomt, waan je je in lang vervlogen tijden.  Een majestueuze trap in het midden van de hal brengt je naar de eerste verdieping.  Alle kamers zijn verschillend ingericht en van alle comfort voorzien, zonder hun oorspronkelijke charme te verliezen.

De kamers in het bijgebouw zijn ook luxueus en comfortabel, maar missen een beetje de grandeur van het hoofdgebouw.

Ontbijt

Er is een beperkt, maar heerlijk buffet voorzien.  Je eitje bereiden ze naar wens en het fruitsap is vers geperst.  Bij mooi weer kan je achteraan het gebouw buiten zitten.

Wil je weten waar je terecht kan voor de heerlijkste pintxos of een sterrenmaaltijd, lees dan alles over de beste Restaurants in San Sebastian

Extra

Het hotel stelt gratis fietsen ter beschikking.  Perfect om de stad te ontdekken.  Ga ’s avonds een hapje eten in het oude centrum en drink dat extra glaasje wijn want in 10 minuutjes fiets je terug naar het hotel.

Fiets je naar het strand, dan kan je een strandlaken van het hotel meenemen.

Mijn verblijf in Villa Soro was memorabel.  Het blijft één van mijn all time favourites.

 

San Sebastian (41)

Arima

Arima is een nieuw hotel, een stukje buiten het centrum van San Sebastian.   Het hotel is zeer modern en aan de buitenkant met hout bekleed.  Arima draagt milieuvriendelijkheid hoog in het vaandel en maakt dan ook gebruik van de nieuwste technologiën op het gebied van verwarming, energie en waterzuivering.

Ligging

Arima  ligt in het Miramon bos, waardoor je aan de achterkant uitzicht hebt op een stukje groen.  De rest van de omgeving is vrij saai.  Er liggen een paar ziekenhuizen en bedrijven in de buurt en er zijn geen restaurants op wandelafstand.   Naast het hotel is echter wel een bushalte waar om de 10 minuutjes een bus stopt die je voor 1,5 euro naar het centrum van de stad brengt (de rit duurt ongeveer een kwartiertje).

 

San Sebastian (8)

Kamers

De kamers zijn licht en ruim.  Bij de inrichting werd hout, staal en steen afgewisseld met natuurlijke stoffen waardoor de kamers modern, maar toch gezellig zijn.  Bovendien liggen de matrassen heerlijk. Ook de badkamers zijn voorzien van alle comfort.  Verder is er voor alles een knopje (gordijnen openen en sluiten, verlichting in de hele kamer,….)  Het duurde elke avond een paar minuten voor we (lees mijn reisgenootje) de juiste schakelaars vonden.  Er zijn jammer genoeg slechts een paar kamers met een terras.

San Sebastian (11)
San Sebastian (12)
San Sebastian (13)

Ontbijt

Het ontbijt is geweldig.  Een ruim assortiment broodjes, verse yoghurt, home made confituur, heerlijke Spaanse ham, vers fruitsap,…   Eieren of pannekoekjes zijn à la carte, maar inbegrepen in de prijs.

San Sebastian (139)
San Sebastian (140)

Tegenvaller

Wij boekten Arima vooral omdat het een zwembad heeft (de meeste hotels in het centrum hebben dat niet).  We waren dan ook erg teleurgesteld toen bleek dat dat nog niet klaar was.   Ook de welness bleek nog niet open.  Aangezien er op booking.com zelfs foto’s van het zwembad staan, was dit echt een tegenvaller.  Aan de receptie kregen we enkel een zenuwachtig lachje en wat schouderophalen toen we hierover een opmerking maakten.   Al bij al dus een goed hotel, als je niet in het centrum wil zitten, maar check even of alles klaar is voor je boekt.

Benieuwd naar de leukste activiteiten in San Sebastian

Bekijk onze offerte voor je reis naar het Spaans Baskenland of onze rondreis door La Rioja en Baskenland.

Like it?  Pin it!

Luxe Hotels In San Sebastian